Še en letni kino - Nepozaben dan

23.7.2018 | 09:15

Še en letni kino - Nepozaben dan
Še en letni kino - Nepozaben dan

V Kozjanskem parku izvajamo projekt Life Naturaviva, s katerim želimo širši javnosti sporočiti, da je biodiverziteta ena najbolj dragocenih in najbolj žlahtnih značilnosti našega planeta, saj je ključni element ekosistemskih storitev, od katerih smo odvisni. Splošni cilj projekta LIFE NATURAVIVA je razkriti izjemne naravne dragocenosti Slovenije, še posebej zavarovanih območij ter osvetliti njihov pomen in nevarnosti, ki jim pretijo.

Za ta namen bomo v četrtek, 26. julija, ob 21.30 uri, na gradu Podsreda predvajali film za otroke in odrasle NEPOZABEN DAN.

Naravoslovni film iz studia BBC Earth Films, ki nas popelje na nepozabno popotovanje, odkriva veličastno moč narave z dobitnikom nagrade Filmske akademije ROBERTOM REDFORDOM kot pripovedovalcem.

V teku enega samega dne sledimo soncu od najvišjih gora do najbolj oddaljenih otokov, od eksotičnih do urbanih džungel.

Osupljivi preboji filmske tehnologije nas prestavijo v neposredno bližino zasedbe nepozabnih likov: zebrinega mladička, ki si obupano želi prečkati naraslo reko; pingvina, ki se junaško poda na vratolomno dnevno pot, da bi nahranil svoj zarod; družine kitov glavačev, ki radi dremajo v navpičnem položaju, in lenivca, ki išče ljubezen.

Tatjana Kotnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava