Rastoča knjiga tudi na OŠ Center

25.11.2018 | 14:10

Rastoča knjiga tudi na OŠ Center

V torek, 13. 11. 2018, je na naši šoli potekala prireditev, posvečena začetku projekta Rastoča knjiga. Prisostvovali so ji visoki gostje: Gregor Mohorčič, predstavnik Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Boštjan Grobler, podžupan MO Novo mesto, in Janez Gabrijelčič, oče Rastoče knjige. Obiskal nas je tudi akademik Miha Japelj, častni občan Novega mesta. S svojima pesmima sta se predstavili Zala in Neža Ilovar. Verz »Vedno je lepo postati ob okljuku reke Krke …« iz Zaline pesmi Sprehod je tudi prvi list naše Rastoče knjige, njuna prva pesniška zbirka Tako misli cvetijo, ki jo je uredila vodja projekta Danica Rangus in oblikoval Valter Rabič, pa temelj za nadaljnje ustvarjanje.

Ob koncu prireditve je bilo simbolno odkritje obeležja Deklica z Rastočo knjigo, ki krasi prvo nadstropje naše šole. G. Mohorčič nam je v svojem govoru položil na srce, da sposobnost in ustvarjalnost prideta do pravega izraza, če jima dodamo delavnost.

Deklica z Rastočo knjigo nam je v svoji poslanici na začetku leta zaželela: »Naj bo leto 2018 polno miroljubnega, ustvarjalnega, pozitivnega sodelovanja!« Letošnje je, naj bodo taka tudi vsa naslednja leta!

Luna Gorenc in Lucija Juvančič, 8. a
Novinarski krožek OŠ Center, Novo mesto
Fotografije: M. Klinc, FOTO LIFE

Galerija

zzcenter (01)
zzcenter (02)
zzcenter (03)
zzcenter (04)
zzcenter (05)
zzcenter (06)
zzcenter (07)
zzcenter (08)
zzcenter (09)
zzcenter (10)
zzcenter (11)
zzcenter (12)
zzcenter (13)
zzcenter (14)
zzcenter (15)
zzcenter (16)
zzcenter (17)
zzcenter (18)
zzcenter (19)
zzcenter (20)
zzcenter (21)
zzcenter (22)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava