Slavnostna akademija FOŠ ob 10. obletnici obstoja

25.12.2018 | 13:15

Slavnostna akademija FOŠ ob 10. obletnici obstoja
Slavnostna akademija FOŠ ob 10. obletnici obstoja

V sredo, 19. decembra, je Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu v Hotelu Šport na Otočcu zabeležila ključni dogodek leta, slavnostno akademijo FOŠ, s katero so obeležili 10 let obstoja fakultete. Prireditev je s kulturnim pridihom povezoval g. Pavle Ravnohrib, svoj prispevek k slavnostnemu praznovanju pa so podali izbrani govorniki. Nagovoru dekana prof. dr. Borisa Bukovca so sledili govori g. Boštjana Groblerja, podžupana Mestne občine Novo mesto, prof. dr. Francija Demšarja, direktorja Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu, in g. Marka Lotriča, predsednika Slovenskega združenja za kakovost in odličnost.

Dogodek je nadgradila slavnostna podelitev diplomskih listin 10 diplomiranim organizatorjem in organizatoricam, 3 magistrom in magistricam menedžmenta kakovosti ter 4 doktorjem in doktoricam znanosti. Razglasili so tudi Tim odličnežev leta 2018, katerega sestavljajo najboljši študenti, diplomanti, zaposleni in zunanji sodelavci, ki prejmejo priznanje odličnosti za svoje dosežke v preteklem študijskem letu.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu se je 22. decembra 2008 vpisala v sodni register in v svojih 10 letih delovanja prehodila dolgo pot. V prvem letu so akreditirali zavod, v drugem letu so pridobili akreditacijo programov Menedžment kakovosti na vseh treh stopnjah, tretjega leta pa so začeli z izvajanjem študija na 2. in 3. stopnji. Pri štirih letih so začeli študij tudi na 1. stopnji in kot prva fakulteta v Sloveniji pridobili certifikata ISO 9001. Pridobitvi Erasmus listine v petem letu so sledili prvi zagovori diplomskih in magistrskih del ter doktorata znanosti. Naslednja leta so obeležile tuje izmenjave preko Erasmus programa mobilnosti, v letu 2014 pa so prejeli certifikata ISO 27001. V letu 2016 so uspešno prestali reakreditacijo visokošolskega zavoda, v letu 2017 so pridobili Jean Monnet Chair, z naslovom European Union of Tomorrow, ključni mejnik v letu 2018 pa je bila akreditacija novega študijskega programa prve stopnje, Menedžment v turizmu. Do sedaj je na FOŠ diplomiralo 70 študentov na prvi, 40 na drugi in 25 na tretji stopnji.

Jerneja Šurla Gašperšič

Galerija

_zzzzzb (01)
_zzzzzb (02)
_zzzzzb (03)
_zzzzzb (04)
_zzzzzb (05)
_zzzzzb (06)
_zzzzzb (07)
_zzzzzb (08)
_zzzzzb (09)
_zzzzzb (10)
_zzzzzb (11)
_zzzzzb (12)
_zzzzzb (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava