Zadnje predavanje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti

2.3.2019 | 08:50

Zadnje predavanje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti
Zadnje predavanje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti

V sredo, 27.02.2019, smo zaključili z zadnjim predavanjem v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti, ki smo ga tokrat organizirali skupaj z Območno obrtno zbornico Brežice. Predavanje z naslovom Ali se mi splača biti normiranec je vodila izkušena davčna svetovalka ter dolgoletna vodja računovodsko finančne službe, gospa Jana Galič.

Ugotavljali smo, kakšna je razlika med navadnim in »popoldanskim« s.p.-jem, razliko med upoštevanjem dejanskih prihodkov in odhodkov ter upoštevanjem dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, se seznanili s pastmi, kot so povezane osebe, uveljavljanje davčne olajšave, vodenje knjigovodskih evidenc,…

Predavanja se je udeležilo nekaj manj kot 30 udeležencev različnih poklicnih profilov. Izkušenim računovodskim poznavalcem so se pridružili tudi študentje 2. letnika Višje strokovne šole BrežiceVišješolskega študijskega programa Ekonomist. Pridobljeno znanje bodo študentje in bodoči podjetniki lahko uporabili pri izpitu Računovodstvo za s.p.

Glede na dobro skupno sodelovanje pri zadnjem predavanju, smo se z Območno obrtno zbornico Brežice dogovorili, da bomo s takšno prakso nadaljevali in bomo v prihodnje izvedli še nekaj skupnih aktivnosti.

ZPTM Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava