Prireditev na OŠ Dragotina Ketteja ob zaključku projekta Blazinice tolažbe

1.5.2019 | 11:10

Prireditev na OŠ Dragotina Ketteja ob zaključku projekta Blazinice tolažbe
Prireditev na OŠ Dragotina Ketteja ob zaključku projekta Blazinice tolažbe
Prireditev na OŠ Dragotina Ketteja ob zaključku projekta Blazinice tolažbe

V petek, 26. 4. 2019, smo imeli na OŠ Dragotina Ketteja prireditev ob zaključku projekta Blazinice tolažbe in predajo teh blazinic. Ta dobrodelni projekt je vpeljala policistka Stanislava Zupanc. Ročno sešite blazinice policisti podarijo otrokom, ki jih obravnavajo pri svojem delu. S policistko Stanislavo sodelujemo že tretje leto. Letos so bili učenci 4./5. stopnje PPVI in 6. razreda NIS ter njihove učiteljice zelo delavni in sešili okrog 60 blazinic.

Dvajset blazinic smo na prireditvi podelili Društvu življenje brez nasilja. Simona Lovšin, vodja programa Svetovalnica za žrtve nasilja, in Melita Kramar, vodja programa Varna hiša, sta blazinice prevzeli in hkrati na kratko predstavili delovanje društva. Veseli sta bili blazinic, kajti med njihovimi uporabniki je tudi veliko otrok, ki so žrtve nasilja. Blazinice jim bodo v društvu predali v upanju, da jih nekoliko potolažijo. 

Preostale blazinice smo predali policistki Stanislavi. V kratkem nagovoru se je zahvalila učencem za njihov trud. Blazinic je bila vesela, kajti policisti jih med drugim tudi veliko podarijo v preventivnih programih v vrtcih in šolah.

S policistko Stanislavo je na prireditev prišel tudi policist Leon, maskota, ki pooseblja preventivni program Slovenske policije, v katerega je naša šola vključena. Policist Leon in policist Andrej Kraševec sta sodelovala v programu prireditve. Naši učenci so uprizorili tri situacije, v kateri je bila žrtev otrok. Policista sta jim priskočila na pomoč in jim podarila blazinico tolažbe.

Policisti so vsem sodelujočim učencem v zahvalo za blazinice prinesli odsevne jopiče, da bodo še bolj varni in vidni v prometu. Najlepše se jim zahvaljujemo!

Kratka prireditev je na prisrčen način pokazala, da lahko s poštenostjo, medsebojnim spoštovanjem in sodelovanjem, pomočjo sočloveku in previdnostjo odpravimo vse ovire!

Laura Zrilić

Galerija

_zzzzzzblazinica (01)
_zzzzzzblazinica (02)
_zzzzzzblazinica (03)
_zzzzzzblazinica (04)
_zzzzzzblazinica (05)
_zzzzzzblazinica (06)
_zzzzzzblazinica (07)
_zzzzzzblazinica (08)
_zzzzzzblazinica (09)
_zzzzzzblazinica (10)
_zzzzzzblazinica (11)
_zzzzzzblazinica (12)
_zzzzzzblazinica (13)
_zzzzzzblazinica (14)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava