Mednarodni projekt VIDEO S-Factor na OŠ Dragotina Ketteja NM in glasovalna prireditev

14.5.2019 | 10:30

Mednarodni projekt VIDEO S-Factor na OŠ Dragotina Ketteja NM in glasovalna prireditev
Mednarodni projekt VIDEO S-Factor na OŠ Dragotina Ketteja NM in glasovalna prireditev

OŠ Dragotina Ketteja se je že tretjič pridružila mednarodnemu projektu Video S-factor. Ta projekt promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi izdelovanje in prikazovanje filmov. Ustvarili smo video z naslovom Ujemi sončni žarek, ki se je pridružil 15. videom, ki prihajajo iz 5. držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije). Tema letošnjega ustvarjanja je bilo sonce.

8. maja 2019 se je začelo glasovanje za vse objavljene videe. Zato vabimo vse, da si jih ogledate in glasujete za tistega, ki vam je najbolj všeč. Predvsem pa si želimo, da širite glas o projektu dalje in uživate v ogledu! Hvala!

Dostop do glasovanja je tukaj.

V petek, 10. 5. 2019, smo imeli na OŠ Dragotina Ketteja glasovalno prireditev. Njen namen je bil, da s pomočjo komisije odraslih ter komisije učencev pogledamo videe ter izberemo najboljše. Po ogledu vseh videov, sta obe komisiji podali svoje glasove, na podlagi katerih smo izbrali najboljše filmčke letošnjega projekta po naši oceni. V Semiču pa nas čaka še finalna prireditev, kjer se bodo glasovi vseh glasovanj združili in razglasili zmagovalci!

Video naše šole z naslovom Ujemi sončni žarek je nastajal skozi nekaj mesecev. Učenci so se veselili ustvarjanja in zelo zavzeto sodelovali v vseh aktivnostih in skupaj z mentorji kar nekaj mesecev dihali za ta projekt, v katerem so glasbeno, likovno, plesno, dramsko in filmsko ustvarjali.

V avtorski skladbi učiteljice Darinke Pirc škrat Gorjanček otrokom pripoveduje, da lahko ujameš sončne žarke tudi na oblačen in žalosten dan. Lahko jih najdeš v očeh, prijateljih, objemu, toplih dlaneh. Ker je sodelovanje in prijateljstvo z drugimi zelo pomembno, smo se povezali z dvema šolama. Otroški pevski zbor OŠ Šmihel nam je pomagal zapeti pesmico, dijaki Ekonomske šole Novo mesto, smer medijski tehnik pa so nam priskočili na pomoč pri snemanju in montaži videa. Pri snemanju so se naši učenci preizkusili v vlogah igralcev, a tudi sodelovali z idejami pri režiji videa.

Tovrstni projekti bogatijo naše okolje in z njimi svet zagotovo postane bolj sončen, svetlejši in prijazen.

Jasna Banovec

Galerija

_zzzzzos (1)
_zzzzzos (2)
_zzzzzos (3)
_zzzzzos (4)
_zzzzzos (5)
_zzzzzos (6)
_zzzzzos (7)
_zzzzzos (8)
_zzzzzos (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava