Bodoči podjetniki v Barceloni

30.11.2019 | 11:20

Bodoči podjetniki v Barceloni
Bodoči podjetniki v Barceloni

V nedeljo, 27. 10. 2019, smo dijakinje 4. letnika ekonomske gimnazije (Petra Avsenik, Tjaša Gole, Aleksandra Fink, Lana Turk in Monika Gorenc) in dijaka 3. letnika ekonomske gimnazije (Ema Fink in Kristjan Kos) odšli na izobraževanje v tujino, v špansko mesto Barcelono. Na letališču v Benetkah so se nam pridružili še dijaki Ekonomske šole Celje in dijaki Ekonomske šole Murska Sobota. Skupaj smo tako poleteli proti Barceloni. Od tam je sledila vožnja z avtobusom do hostla Sant Jordi, kjer smo bivali kar 14 dni.

V nedeljo smo se v hostlu udobno namestili, v ponedeljek pa smo že začeli z izobraževanjem. V prvem tednu smo delali po skupinah na svojih poslovnih idejah. V drugem tednu pa smo ravno tako po skupinah, vendar drugače razporejeni, poskušali izboljšati podjetja, ki so nam bila dodeljena. Preučevali smo njihove slabosti in predlagali izboljšave na področju oglaševanja, konkurence in ciljnih strank.

V prostem času smo raziskovali mesto in veliko časa preživeli v nakupovalnih centrih. Ob koncu tedna smo se odpravili tudi do plaže Barceloneta, kjer nam je bilo čudovito. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj smo imeli vseh 14 dni sonce.

Po dveh tednih smo se polni novih znanj in lepih vtisov vrnili v domače okolje. Čeprav lahko rečemo, da je povsod lepo, je doma najlepše, saj smo že na začetku ugotovili, da v Španiji nimajo takih higienskih razmer, kot smo jih navajeni mi, pa tudi hrana se ne more primerjati s slovensko.

Monika Gorenc, dijakinja 4. letnika ekonomske gimnazije

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava