Spet tekstilna šola, tokrat v Novem mestu?

12.12.2019 | 13:45

Spet tekstilna šola, tokrat v Novem mestu?
Spet tekstilna šola, tokrat v Novem mestu?

S pesmijo Med iskrenimi ljudmi v izvedbi dijakinje Hane Kanc smo v ponedeljek, 9. 12. 2019, na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, svečano odprli novo opremljeno sodobno učilnico za praktični pouk v tekstilu oz. pri izdelavi oblačil. Učilnica je opremljena s kvalitetnimi industrijskimi šivalnimi stroji, navadnimi in specialnimi, stiskalnico za fiksiranje in likalnim sistemom ter večjo krojilno mizo.

Slabih 20 let je minilo, odkar se je zaključilo formalno izobraževanje na področju tekstila v regiji. V zadnjih letih pa se kažejo potrebe po ponovni vzpostavitvi tekstilnega izobraževanja za potrebe oblačilne industrije in obrti, avtomobilske industrije, proizvodnjo tehničnega tekstila in drugega. Program izdelovalec oblačil trenutno razpisujemo v okviru izobraževanja odraslih, prizadevamo pa si ga pridobiti tudi za mladino. Po novem letu bomo v opremljeni učilnici začeli z usposabljanjem za brezposelne, ki ga organiziramo v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje.

Odprtja sta se poleg direktorja, ravnateljev šol ter strokovnih sodelavcev udeležili tudi direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto ga. Emilija Bratož ter predsednica sekcije za tekstil pri isti zbornici ga. Renata Novak.

Branka Klarić, univ. dipl. ing. tekst. tehn.

Galerija

_zzzsc (01)
_zzzsc (02)
_zzzsc (03)
_zzzsc (04)
_zzzsc (05)
_zzzsc (06)
_zzzsc (07)
_zzzsc (08)
_zzzsc (09)
_zzzsc (10)
_zzzsc (11)
_zzzsc (12)
_zzzsc (13)
_zzzsc (14)
_zzzsc (15)
_zzzsc (16)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava