Prestavitev knjige Zmajček išče prijatelje, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

19.12.2019 | 17:00

Predstavitev pravljice in knjige bo v četrtek ob 17. uri v Knjižnici Mirana Jarca. Sodelovali budi tudi otroci iz OŠ Dragotina Ketteja z glasbenim nastopom in razstavo originalnih risbic, ki smo jih uporabili za ilustracijo knjige.

O knjigi

Knjigica Zmajček išče prijatelje je zelo zanimiva in poučna. Skozi svojo zgodbo nas zmajček in pametna sova naučita kako vztrajati, premagovati strah in uporabljati čarobne besede, kot so prosim, oprosti in hvala. Zvemo zakaj je strahu ime strah in kako pomembno je, da znamo tisto kar imamo in kakršni smo, izkoristiti na najboljši mogoči način tako, da osrečujemo sebe in druge.

O avtorjih

Čudovite ilustracije za knjigico so delo otrok s posebnimi potrebami iz OŠ Dragotina Ketteja. Knjigo je napisala Marjanca Trščinar Antić, po poklicu vzgojiteljica, ki ji je delo z otroki in starši bilo vedno v veselje. Zadnja leta se je Marjanca intenzivno izobraževala (študij organizator socialne mreže, licenca NLP mojster, coach, praktik hipnoze etc) in se sedaj počasi vrača k delu, ki jo res veseli (ustvarjanje delavnic in vsebin, ki izboljšajo naše življenje in počutje).