Oranževci in 1000 gibov: Regijski posvet in srečanje s skupinami v Ivančni Gorici

14.6.2020 | 15:30

Oranževci in 1000 gibov: Regijski posvet in srečanje s skupinami v Ivančni Gorici
Oranževci in 1000 gibov: Regijski posvet in srečanje s skupinami v Ivančni Gorici

V soboto, 6. junija 2020, je Društvo Šola zdravja v Ivančni Gorici imelo regijski posvet in srečanje s skupinami, ki delujejo v občini Ivančna Gorica. Srečanja so se udeležili člani skupin Zagradec, Metnaj, Krka, Šentvid pri Stični in Ivančna Gorica. Prisotne so obiskale predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič, Brigita Grubič, ki je v društvu zadolžena za tekstil, finance in bazo članov ter Neda Galijaš, ki skrbi za medijsko promocijo, spletno stran in družbeno omrežje. 

Dobili so se ob 7.30 na travniku pri “Strelski koči” v Ivančni Gorici (kjer se po navadi srečujejo člani skupine Ivančna Gorica). Skupaj so izvedli polurno vadbo 1000 gibov. Vaje je vodila predsednica Katkičeva. Po končani vadbi je sledila podelitev priznanj Društva Šola zdravja za leto 2019, dvema nagrajencema iz te občine: Tatjana Jenko iz skupine Ivančna Gorica in Matjaž Marinček iz skupine Zagradec. Priznanja sta nagrajenca dobila, ker sta povečala ugled društva, prispevala k širitvi programa Društva Šola zdravja ter k promociji društva v občini Ivančna Gorica kot tudi v regiji (Marinček).

Po podelitvi priznanj je sledilo neformalno druženje kjer so se ob češnjah in pecivu pogovarjali o tem kako so preživeli ustavljeni čas med korono, če so kaj telovadili, kakšne aktivnosti čakajo društvo v bodoče, na kakšen način jih bo mogoče izpeljati, na kaj bo treba biti pozoren in podobno. Po srečanju s prisotnimi člani skupin občine Ivančna Gorica, se je dan nadaljeval z regijskim posvetom z vodjami teh skupin in njihovimi namestniki.

Zaradi situacije, ki je ohromila ves svet, občni zbor društva niso mogli izpeljati konec marca 2020, tako kot so planirali. In nič ne kaže, da bi ga lahko izpeljali tudi v naslednjih mesecih, ker so znani po tem, da se na njihovih občnih zborih zbere čez tisoč članov, ki pridejo iz cele Slovenije. Tako množično zbiranje je zelo tvegano in ga stroka ne priporoča, ker v tem društvu gre za starejšo populacijo,. Zato bodo letošnji občni zbor izpeljali delno, vsaka skupina posebej, lahko pa se združita dve ali več skupin iz bližnje občine. Vseslovenskega srečanja na Vrhniki planiranega za konec marca iz istih razlogov ne bodo mogli izpeljati. Zato so sklenili, da se bodo obrnili bolj organizaciji regijskih srečanj, ker se manjše število ljudi zbere na enem mestu. Med drugim so bili seznanjeni s pogoji občinskega razpisa, z internimi usposabljanji v letu 2020 in s tem kako poteka obveščanje in medijska promocija društva.

Neda Galijaš

Galerija

_sola (1)
_sola (2)
_sola (3)
_sola (4)
_sola (5)
_sola (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava