VIDEO/FOTO: Vsako jutro telovadba na daljavo v Šoli zdravja

15.1.2021 | 10:40

Šola zdravja deluje na številnih lokacijah, tudi v Črnomlju

Šola zdravja deluje na številnih lokacijah, tudi v Črnomlju

Poznate Šolo zdravja? Ta ni namenjena samo starejšim, saj se ji pridruži lahko kdorkoli, ne glede na starost. Res je, da je med njihovimi člani več starejših oseb kot pa mlajših. Verjetno tudi zato, ker vadbe potekajo v jutranjih urah - med 7.30 in 8. uro, ko se večina delovno aktivnih ljudi odpravlja v službo, otroci pa šolskim obveznostim naproti.

Vsi, ki delujejo v šoli zdravja, so zelo gostoljubni in lahko celo pridejo na obisk na delovno mesto. Potrebujejo le pol ure, da skupaj z zaposlenimi opravijo vaje »1000 gibov«. In kot so zapisali, že 30 minut gibanja dnevno odžene zdravnika stran! Sodelujejo tudi v medgeneracijskih povezovanjih in obiskujejo pa tudi otroke v tistih vrtcih in šolah, ki so odprti. Telovadba z njimi je vedno zabavna.

Takoj, ko se bo epidemiološka slika izboljšala, se bo Šola zdravja s svojimi člani predstavila na različnih lokalnih in nacionalnih prireditvah. Tudi lokacije, na katerih se običajno vsako jutro zbirajo, so v bližini vaših domov in zaživele bodo takoj, ko bo to dovoljeno. Zase pravijo, da so vesela druščina, ki telovadi po svojih zmožnostih, saj so vaje »1000 gibov« enostavne in primerne za vse generacije. Predvsem pa vsakemu posamezniku polepša dan že dejstvo, da je naredil nekaj koristnega zase. In dokler smo še »zaklenjeni«, je priložnost za razgibavanje in telovadbo preko malih zaslonov Šole zdravja.

Pridružite si Šoli zdravja na daljavo

Galerija

Šola zdravja
Šola zdravja v Bohinjski Beli
Šola zdravja deluje tudi na Hrvaškem. Posnetek iz Pribanjcev.
Šola zdravja v Domžalah
Šola zdravja v Kamniku
Šola zdravja v Metliki
Šola zdravja v Krškem
Šola zdravja deluje tudi v Črnomlju

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava