FOTO: Razstava ilustracij Eve Rojec

21.4.2021 | 08:15

Eva Rojec in Daša Rogelj

Eva Rojec in Daša Rogelj

Okenska stekla Knjižice Ivančna Gorica so do 21. maja postala razstavni prostor mlade ilustratorke Eve Rojec iz okolice Metnaja, sicer dijakinje Srednje šole Josipa Jurčiča. S to razstavo, ki nosi naslov Študije za pop mange, se ivanška knjižnica podaja v svet stripov, natančneje japonskih stripov ali mang, za katere je značilno, da se berejo od desne proti levi, pa tudi animejev – animiranih mang.

Ker so mange in animeji v slovenskem prostoru precej nepoznano področje, smo ga na odprtju osvetlili skupaj s predstavniki Društva Animov s Primorske, na snemanju sta sodelovala predsednik Bojan Planinc in podpredsednica Eva Keber, moderatorka Daša Rogelj je predstavila avtorico Evo Rojec, nastopil je tudi Domen Kovaček – DJ Domzy, ki je prav za to priložnost sestavil avtorsko skladbo z japonskim melosom, ki nosi naslov Tokio.

Posnetek otvoritve bo na sporedu televizije Vaš kanal v sredo, 21. aprila, ob 20. uri, pozneje pa si ga bo mogoče ogledati na FB strani Knjižnice Ivančna Gorica in Študentskega kluba Groš.

S snemanjem dogodkov Knjižnica Ivančna Gorica na varen način izvaja evropski projekt Srečava se v knjižnici, v katerem je njen partner tudi Občina Ivančna Gorica.

Janja Ambrožič, Knjižnica Ivančna Gorica

Galerija

DJ Domzy
Eva Rojec in Bojan Planinc
Eva Rojec in Dasa Rogelj
Eva Rojec in Eva Keber
Ilustracije so na ogled z ulice.
Sodelujoci v programu otvoritve

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava