Ta dobra večerja - dobrodelna večerja v novomeški Situli in brežiškem Resetu

27.5.2021 | 10:35

Reset Brežice

Reset Brežice

Ozara Brežice

Ozara Brežice

Lina in Vesna iz DZZŽ Novo mesto

Lina in Vesna iz DZZŽ Novo mesto

Fink&Situla

Fink&Situla

Osem restavracij in ena trgovina iz cele Slovenije so se odločile, da ponovno odprtje proslavijo dobrodelno in se pridružijo akciji Centra za nevladnih organizacij Ta dobra večerja. Cilj je zbrati čim več denarja za lokalne nevladne organizacije, ki spreminjajo našo družbo na bolje. Akcija traja do nedelje do polnoči.

Kot so sporočili iz centra, v akciji Ta dobra večerja, ki jo vodi in koordinira krovna mreža Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (Cnvos), sodelujejo restavracije iz Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Novega mesta, Trbovelj, Brežic, Postojne in Črnega Kala, trgovinica pa iz Kranja.

Dobre namene nevladnih organizacij lahko vsak podpre s simboličnim prispevkom pet evrov, osem restavracij in ena trgovina pa bodo med sodelujočimi izžrebale srečneže, ki jih bodo nagradili z gurmanskim doživetjem v dvoje.

Zainteresirani za sodelovanje lahko obiščejo Facebook profile sodelujočih restavracij.

Novomeška restavracija Fink & Situla je podprla lokalno društvo za zaščito živali, medtem ko se v brežiški Pivnici in Pivovarni Reset se zavedajo pomena lokalne enote društva Ozara, ki skrbi za ljudi v duševni stiski, saj so samo v prvem valu epidemije brežiški nevladniki preprečili tri samomore med svojimi varovanci.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava