FOTO: S Šolo zdravja na Otočcu v iskanju jesenskega navdiha

17.10.2021 | 12:30

FOTO: S Šolo zdravja na Otočcu v iskanju jesenskega navdiha
FOTO: S Šolo zdravja na Otočcu v iskanju jesenskega navdiha
FOTO: S Šolo zdravja na Otočcu v iskanju jesenskega navdiha

Šola zdravja je za svoje članice in člane v času med 4. in 7. oktobrom 2021 organizirala že tretje »počitnice« v hotelu Šport (zdravilišča Terme Krka) na Otočcu. Umeščen v neposredni bližini gradu Otočec in reke Krke, je hotel dobro izhodišče za številne aktivnosti – do Šmarjeških Toplic, Novega mesta, ali vasi Otočec se pride po kolesarski poti s kolesi, ali peš, za pohodnike ni daleč niti Trška gora, če pa radi igrate golf, je igrišče pri gradu Struga dobrih petnajst minut stran.

Dan se je vedno začel z jutranjo vadbo 1000 gibov, temu je sledil zajtrk in aktivnosti po programu, ki ga je z veliko posluha in predanosti vodila Eva Jeza, magistra kineziologije. Z domačim vodnikom Brankom smo opravili kratek tečaj nordijske hoje in se podali čez gozd in mimo nekaj vasi do Šmarjeških Toplic, na dopoldansko kavo. Povratna vožnja s turističnim vlakcem je bila pravo doživetje. Spotoma smo se ustavili pri medarju Gorencu, ki nam je, po uspešni predstavitvi svojih čebeljih izdelkov, zaigral na harmoniko. Dobra volja je najboljša, kot pravi Kekec - pa še prav ima!

Kdor si je želel, je lahko prisluhnil nutricionistki Janji Strašek na temo zdrave prehrane, Nikolay Grishin pa je na svoj živahen in prepričljiv način predstavil metodo samopomoči 23+5. V svoji praksi opaža vedno več težav s hrbtenico, ki pestijo že otroke, a te je s primernimi prijemi možno ublažiti, če ne že povsem odpraviti. Vztrajnost pri vadbi in znanje, kako jo pravilno izvajati, sta največja zaveznika dobrega počutja.

Najbolj se nam je v spomin vtisnil princ z gradu Struga, ki je iz rokava stresal zanimivosti o gradu, o nunah in grofici, ki je grad spremenila v gospodarsko poslopje in ga tako zaščitila pred vojaškim uničenjem. Zaigral nam je valček na staremu klavirju, nas naučil grajskega plesa in med nami izbral novo grofico. Na kakšen način, to naj ostane skrivnost.

Hotel premore notranji bazen in savno, ki sta bila najbolj oblegana v času dežja, saj se je z oktobrom nepreklicno približevala jesenska ohladitev. Pohvaliti je treba zaposlene v hotelu, saj so se vsi trudili, da bi se gostje počutili prijetno in zadovoljno. Posebno skrb namenjajo dobri in zdravi hrani, nekaj zelenjave gojijo na svojem grajskem vrtu, ostalo pa nabavljajo pri domačih pridelovalcih iz bližnje okolice. Prav je, da tudi kmetje imajo kaj od turizma.

Upam, da se na Otočec vrnemo še kdaj, saj je Krka očarljiva lepotica, ki je zlepa ne pozabiš.

Zapisala: Mimi Šegina

Galerija

_zzzzotocec (1)
_zzzzotocec (10)
_zzzzotocec (11)
_zzzzotocec (12)
_zzzzotocec (13)
_zzzzotocec (14)
_zzzzotocec (15)
_zzzzotocec (2)
_zzzzotocec (3)
_zzzzotocec (4)
_zzzzotocec (5)
_zzzzotocec (6)
_zzzzotocec (7)
_zzzzotocec (8)
_zzzzotocec (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava