Praznično leto na OŠ Bršljin

26.10.2021 | 10:15

Praznično leto na OŠ Bršljin
Praznično leto na OŠ Bršljin
Praznično leto na OŠ Bršljin

OŠ Bršljin praznuje 50-letnico ustanovitve in ta tako pomemben jubilej, ne samo za šolo, ampak za celoten okoliš, smo obeležili s kulturnim dnevom, razstavo ter prireditvijo. Ob jubileju smo pripravili prenovljen logotip, v pripravi pa je zbornik.

Da smo za praznovanje izbrali oktober, ni naključje, saj je prva svečana prireditev, s katero so počastili otvoritev nove šole, potekala 29. 10. 2071. Pred 50 leti so si lahko učenci, učitelji, starši ter drugi proslavo ogledali v živo, tokrat pa smo se prilagodili razmeram in pripravili zanimiv posnetek z nastopi učencev in učenk. V živo pa je bila na ogled razstava o petdesetih letih delovanja OŠ Bršljin, ki so si jo v avli šole ogledali prav vsi učenci in strokovni delavci.

Praznično obletnico smo proslavili tudi s kulturnim dnevom. Učenci od prvega do devetega razreda so sodelovali v različnih delavnicah, ki jih je povezovala tema – 50 let OŠ Bršljin. Učiteljice, oblečene v prav posebna stara oblačila in s šibo v rokah, so učence popeljale v stare šolske čase; preizkusili so se v igrah, ki so se jih igrali nekoč, kot na primer črni mož. Drugi so ustvarjali različne upodobitve šole, učilnic in okolice. Nastale so številne makete, ki so prikazovale šolo prihodnosti, v katerih najdemo bazene, tobogane, veliko površin za igro in druženje. Podobo šole so oblikovali na lesenih tablicah, na katere so pripeli magnete, izvedli kviz o zgodovini šole, pisali pripovedi in pesmice.

V t. i. časovno kapsulo smo tako učitelji kot učenci vložili številne zapise in s tem s svojimi prispevki pustili pečat za naslednjih 10 ali 20 let. In prav zanimivo bo, ko bomo prebrali vsa ta razmišljanja, vtise, doživljanja ob naslednji obletnici in zopet ob tako ustvarjalnem, veselem in zabavnem dnevu.

Zapisala: K. Črtalič

Galerija

_zzzzzbrsljin (1)
_zzzzzbrsljin (10)
_zzzzzbrsljin (11)
_zzzzzbrsljin (12)
_zzzzzbrsljin (13)
_zzzzzbrsljin (14)
_zzzzzbrsljin (15)
_zzzzzbrsljin (16)
_zzzzzbrsljin (17)
_zzzzzbrsljin (18)
_zzzzzbrsljin (2)
_zzzzzbrsljin (3)
_zzzzzbrsljin (4)
_zzzzzbrsljin (5)
_zzzzzbrsljin (6)
_zzzzzbrsljin (7)
_zzzzzbrsljin (8)
_zzzzzbrsljin (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava