11 let Šole zdravja v Šmarjeških Toplicah: ''Čas življenja nam je odmerjen, smo le droben trenutek v neskončnosti''

26.10.2021 | 11:15

 11 let Šole zdravja v Šmarjeških Toplicah: ''Čas življenja nam je odmerjen, smo le droben trenutek v neskončnosti''
 11 let Šole zdravja v Šmarjeških Toplicah: ''Čas življenja nam je odmerjen, smo le droben trenutek v neskončnosti''

V ponedeljek, 18. oktobra 2021, je skupina Šmarješke Toplice praznovala 11. obletnico delovanja.  Dobili so se na lokaciji, kjer vsako jutro, že enajsto leto telovadijo – makadamsko parkirišče pod Termami:

- zjutraj od 7.30  do 8.00 ure so telovadili “1000 gibov”

- od 8.00 do 9.00 ure »Dihamo z naravo« (nov projekt DŠZ)

- od 9.00 do 9.45 – peš ali z avtomobilom so se odpravili do pokopališča v Šmarjeti (pred kratkim so se poslovili od njihove sošolke Ivice, ki je skupaj z njimi telovadila dobrih 10. let in so tudi zdaj skupno obiskali njen grob in se ji poklonili)

- ob 10.00 uri so se dobili pri Dediju (Gostišče pri Dediju, Šmarjeta 70, Šmarješke Toplice) – sledil je uvodni pozdrav Dunje Gartner, vodje skupine in zahvala Vesne Durič (v skupini skrbi za kulturni del)

- nato so člani, kot lansko leto prejeli Pohvalo za 10x plačano članarino DŠZ , za kar je letos poskrbela podpredsednica Društva Šola zdravja Bernardka Krnc

- sledilo je  druženje s pogostitvijo ter spomini na dogodke preteklih let.

In kot je povedala vodja skupine Dunja Gartner v nagovoru: “Zdaj vstopamo v dvanajsto leto našega druženja. To je posebna sreča, ki obsega naša skupna leta v upanju na prijetno prihodnost. Skrbimo drug za drugega. To je poseben dar, ki nas povezuje, osrečuje in nam hkrati daje moč, da zmoremo iti naprej, tudi ko nas boli.”

Pred kratkim so se poslovili od članice Ivice, pred leti od Žive in Toneta … Vse to je življenje. “Vztrajamo, si pomagamo, se prilagajamo, iščemo dobro in znamo sprejemati drugačnost. Ne ločuje nas bolezen, niti ne politika.  In če tudi gre kdo kdaj iz naše poti, vemo, da svoje delo dobro opravi in da na prijatelje ne pozabi.” – iz nagovora članom. “In če koga danes med nami ni, morda pride jutri. In če jutra zanj več ni, še nadalje z nami živi. Ker vsak izmed nas, v srcu nosi zaklad, ki mu pravi: »DA IMA KOGA RAD …«”

V zahvalo za preživeto desetletje se je vključila Vesna Durič z naslednjimi besedami: ”Hvaležni smo, da zjutraj vstanemo in gremo na telovadbo, hvaležni smo za prijazen sosedov pozdrav, da smo zdravi, da so naši otroci srečni in dobri do nas, da se družimo z vnuki, hvaležni smo, da ni vojn, hvala tudi Živi, Tonetu in Ivici, ki so nam dali občutek, da bo še vse dobro, hvaležni smo naši vodji skupine in vaditeljem za spodbujanje in usmerjanje, za lepo petje članic in članov (kar 53. nas je), za vse njihove dobrote,  taxi prevoze, za sodelovanje s Termami »KRKA«, z našo občino, Osnovno šolo, Turističnemu in ostalim društvom – hvala vsem za sodelovanje in neštete dobrine.”

In je Vesna poetično nadaljevala: “Čas življenja nam je odmerjen, smo le droben trenutek v neskončnosti. Zato je prav, da se življenju zazremo v obraz, ga sprejmemo, bogatimo,  hvaležno ljubimo –  in se ločimo od njega. Imamo leta, ure, minute ...»

Neda Galijaš

Galerija

_zzz11 (1)
_zzz11 (2)
_zzz11 (3)
_zzz11 (4)
_zzz11 (5)
_zzz11 (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava