DL: Ideal bodo porušili spomladi

8.1.2022 | 10:20

Nekdanji dom JLA bodo letos porušili. (foto: arhiv; M. G.)

Nekdanji dom JLA bodo letos porušili. (foto: arhiv; M. G.)

Med največjimi ribniškimi investicijami leta 2022 bo gradnja medgeneracijskega centra na lokaciji že dolgo zaprtega in propadajočega trgovskega središča Ideal, nekdanjega doma JLA. Če bodo šli vsi postopki nemoteno svojo pot, bodo tam, potem ko jim je načrt to jesen spodletel, maja zabrneli gradbeni stroji, ki bodo stari objekt porušili, nato pa se bo začela gradnja novega, napoveduje župan Samo Pogorelc.

Večnamenska stavba bo imela 3500 kvadratnih metrov notranjih uporabnih površin in dodatnih 1600 kvadratnih metrov v garažni hiši s približno 60 parkirnimi mesti. V nizkoenergijskem objektu, ki bo omogočal izvajanje različnih programskih vsebin za vse generacije, se bo nahajala sodobna kulturna dvorana s 300 do 330 sedeži, manjša multimedijska konferenčna dvorana, kavarna, zagotovljeni bodo prostori za društva, start-up podjetja ter najemniški pisarniški prostori. Svoj razstavni kotiček bodo dobili tudi umetniki, obljubljajo na občini. Investicijo v vrednosti več kot pet milijonov evrov bo delno sofinanciral Eko sklad, na podlagi razpisa za sofinanciranje kulturnih dvoran pričakujejo sredstva Ministrstva za kulturo, iz naslova sofinanciranja gospodarskih dejavnosti v objektu in omogočanja decentralizacije pa računajo tudi na podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V letu '22 se bo začela tudi gradnja kanalizacije v naselju Hrovača in vodovoda v naselju Brinovščic v krajevni skupnosti Sveti Gregor, kjer bodo posodobili tudi cesto v zaselek Zlati Rep. Občina bo nadaljevala tudi s sanacijo leta 2014 (z napakami) zgrajenega Vrtca Ribnica, znatna sredstva pa bodo namenjena tudi za dokončanje prizidka k osnovni šoli, obnovi plavalnega bazena in zamenjavi javne razsvetljave na Škrabčevem trgu.

Članek je bil objavljen v 47. številki Dolenjskega lista 25. novembra 2021

M. Glavonjić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava