Rajhenburške zanke - da bomo pletle, potrebujemo vašo pomoč

8.3.2022 | 09:15

Foto: arhiv

Foto: arhiv

V Zavod Rajhenburške zanke delamo s srcem, nas je vključenih 90 prostovoljk, ki z veliko veselja kvačkamo in pletemo za dober namen.

Sedež Rajhenburških zank je v Posavju, konkretno v Brestanici, prostovoljke pa smo iz cele Slovenije, prav tako naše donacije niso omejene samo na Posavje.

Trenutno izdelujemo odejice za starostnike na vozičkih v DSO in kape za brezdomce, v prihodnosti se bomo lotile izdelave grelčkov za roke za stanovalce DSO ... idej je veliko.

Do sedaj smo izdelale 45 odejic za Dom upokojencev Sevnica, 55 odejic za Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, 20 odejic za DSO Ormož in 110 odejic za Dom upokojencev Brežice. Poteka pa izdelava 120 odejic za DSO Krško 120. (podelitev slednjih je danes, na Dan žena, ob proslavi ob tem prazniku)

Za brezdomce smo izdelale kar nekaj kap; 25 za Zavetišče za brezdomce v Ljubljani, 94 za Kralje ulic v Ljubljani in 50 za Kralje ulic v Mariboru.

Nekaj izdelkov smo izdelale z lastno volno, večino pa z donacijami volne posameznikov. Očitno so le-ti večinoma že pospravili predale, saj nam je začelo volne primanjkovati, potrebe pa so velike.

S formalno ustanovitvijo dobrodelnega Zavoda v decembru 2021 so omogočene tudi donacije podjetij kot davčno priznan odhodek.

Na vas se obračamo s prošnjo za donacijo sredstev, da bomo še kakemu starostniku z našimi izdelki ogreli tako noge kot srce. Vesele bomo vsakega vašega prispevka.

Prispevke lahko nakažete na TRR odprt pri SKB Krško SI56 0315 5100 1366 138

Kontaktna oseba; Nataša Širić, gsm: 041 760 143

V kolikor želite spoznati več o našem delu in izdelkih, si lahko ogledate spletno stran Zavoda.

Hvala v imenu vseh prostovoljk!

Rajhenburške zanke
direktorica Nataša Širić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava