Inovativna trajnostna družbeno odgovorna družba je pogoj za preživetje

20.3.2022 | 10:00

Inovativna trajnostna družbeno odgovorna družba je pogoj za preživetje

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu je v sodelovanju s Fakulteto za management z Univerze na Primorskem organizirala virtualno 7. znanstveno konferenco Nove paradigme organizacijskih teorij 2022 z naslovom Raziskovanje in družbeno odgovorno sonaravno delovanje. Na konferenci je bilo predstavljenih 19 prispevkov 25 avtorjev, tako iz domače Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu kot tudi drugih fakultet in organizacij. Namen konference je bila izmenjava najnovejših spoznanj in akademskih razmišljanj v okviru raziskovanja in predvsem družbeno odgovornega sonaravnega delovanja.

Na plenarnim forumu z naslovom Družbeno odgovorno sonaravno delovanje sta zaslužni profesor ddr. Matjaž Mulej, častni občan Mestne občine Maribor, član Evropske akademije znanosti in umetnosti in Evropske akademije znanosti in humanitet, gostujoči profesor in raziskovalec na tujih univerzah ter ustanovitelj Inštituta za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) ter mag. Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO in trenerka na področju usposabljanja kandidatov za vodjo za družbeno odgovornost, predstavila ključne izzive današnje družbe v kontekstu trajnostne družbene odgovornosti in pomembnost njenega prepoznavanja in udejanjanja v vsakdanjem življenju.

V duhu uvodnega foruma so bili na konferenci ob osredotočanju v večplastne razsežnosti družbeno odgovornega sonaravnega razmišljanja in delovanja predstavljeni različni vidiki ključnih »gradnikov nove paradigme organizacijskih teorij«, med drugim odprto inoviranje, fobija oziroma neutemeljen strah, kriminaliteta, poklicni razvoj, kakovost delovnega življenja, participacija, vitkost procesov, premik paradigem, ekološki sistemi, usmerjanje razmerij, osebna odličnost, presejalni programi in mnogi drugi.

Ključna ugotovitev konference je bila prepoznana potreba po inovacijah na vseh področjih, saj brez inovacij ni razvoja, ni trajnostne družbene odgovornosti. Le ta pa je pogoj za preživetje oziroma obstoj človeka, človeštva in civilizacije ter njen razvoj.

Predstavljene prispevke na konferenci si lahko ogledate na spletni strani konference.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Galerija

_zzzzzzfakulteta (1)
_zzzzzzfakulteta (10)
_zzzzzzfakulteta (11)
_zzzzzzfakulteta (12)
_zzzzzzfakulteta (13)
_zzzzzzfakulteta (14)
_zzzzzzfakulteta (15)
_zzzzzzfakulteta (16)
_zzzzzzfakulteta (17)
_zzzzzzfakulteta (2)
_zzzzzzfakulteta (3)
_zzzzzzfakulteta (4)
_zzzzzzfakulteta (5)
_zzzzzzfakulteta (6)
_zzzzzzfakulteta (7)
_zzzzzzfakulteta (8)
_zzzzzzfakulteta (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava