DL: Kandidatki za miss Slovenije - Urša in Teja za krono najlepše

9.5.2022 | 14:20

Teja Tripkovič (Vir fotografije: Facebook profil Teja Tripkovič)

Teja Tripkovič (Vir fotografije: Facebook profil Teja Tripkovič)

Urša Trontelj (Foto: osebni arhiv U. T.)

Urša Trontelj (Foto: osebni arhiv U. T.)

Mnoga mlada dekleta sanjajo, da bi jih okronali za najlepšo Slovenko. Konec februarja je v Zagorju ob Savi potekala polfinalna prireditev Miss Slovenija, v finale pa se je uspelo uvrstiti Urši Trontelj iz Kočevja, Mirnčanki Teji Tripkovič in Maji Kozole iz okolice Krškega, ki pa je za naš časopis povedala, da zaradi nepredvidenih dogodkov ne sodeluje več v projektu.

Urša je o prijavi na Miss Slovenija razmišljala že nekaj časa. »Gre za projekt, pri katerem smo kandidatke celo leto aktivne in deležne novih izkušenj, nabiramo novo znanje o podjetništvu, ustvarjalnosti, srečujemo se s preizkušnjami, modnimi kreativnimi izzivi pa vse do poslovnih projektov in podjetništva. Projekt ponuja vse, kar me zanima, ni zgolj lepotno tekmovanje, je veliko več od tega in razbija vse stereotipe o 'lepih misicah',« pravi dijakinja zadnjega letnika kozmetične šole.

Upa, da bo ona tista, ki jo bodo na finalni prireditvi, ki bo predvidoma septembra, okronali za najlepšo Slovenko. »Vsaka izmed nas, ki se potegujemo za laskavi naslov, je lepa na svoj način. Mislim pa, da je bolj kot sama lepota pomembno, kar daš projektu, da pokažeš zanimanje, si pripravljen nabirati nove izkušnje in biti iznajdljiv. Projekt Miss Slovenije deluje pod sloganom Podpirajmo Slovensko in podprimo Slovenijo, zato mislim, da je glavna naloga miss Slovenije dihati s projektom preko slogana, podpirati slovenski turizem, glasbenike, umetnike, športnike, podjetništvo in drugo ter Slovenijo v svetu prikazati v najboljši luči,« meni Urša.

Izkušenj s tovrstnimi izbori prej ni imela, tudi z manekenstvom se ni ukvarjala. Občasno je pozirala kot model, v stranskih vlogah pa je nastopila v nekaterih slovenskih nadaljevankah kot so: Ja, Chef, Gospod profesor in Sekirca v med …

Pred leti je bila udeležena v hudi prometni nesreči, prestala je več kot 20 operacij. »Trudim se iti čez ovire, ki mi jih je poškodba pustila, zato bi tudi zelo rada dokazala, da je vse mogoče, če si zares želimo, se trudimo in delamo na tem. Glede na to, da sem bila po nesreči nekaj mesecev na invalidskem vozičku, mislim, da sem že veliko dosegla, saj se zdaj že lahko odpravim na daljši sprehod v hribe, kar je zame ogromen dosežek v življenju. Ni vedno vse lahko, a če ne poskusiš, nikoli ne veš,« razmišlja Urša.

Dolgo časa je bila njena želja, da bi imela svoj kozmetični salon, a zadnje čase se bolj vidi igralskih vodah. »Rada bi igrala v serijah, sodelovala pri oddajah, v glavnem počela bi nekaj, kar je povezano z igro pred kamerami. Veseli pa me tudi delo z otroki. Sem mlada in željna novih izkušenj.«

V prostem času se rada ukvarja z ličenjem, uživa pa tudi v domači kuhinji, zlasti v peki sladic. »Peka mi predstavlja neko sprostitev, skozi njo lahko izrazim tudi svojo ustvarjalnost,« dodaja. Obožuje tudi pohajkovanje po Sloveniji, ki ima ogromno lepih kotičkov, rada pa bi raziskala tudi tujino, različne kulture in predvsem drugo kulinariko.

URESNIČILA ŽELJO DEDKA

Mirnčanka Teja Tripkovič se že nekaj časa leta ukvarja z manekenstvom. Kot je povedala v intervjuju, objavljenem na spletni strani mirnske občine, ji je pri tem delu pravzaprav všeč vse, najbolj pa jo pritegne vzdušje, preden stopi na modno pisto, zelo uživa tudi pred fotografskim objektivom. S prijavo na tekmovanje za miss Slovenija je uresničila tudi željo svojega dedka, ki je vedno verjel vanjo. »Obenem sem lepotna tekmovanja spremljala v prejšnjih letih in ugotovila, da se vidim v tem in da bo to predvsem dobra izkušnja in priložnost zame,« pravi Teja.

Ker zelo rada posluša in pomaga ljudem, se je vpisala na srednjo zdravstveno šolo. Po zaključku šolanja načrtuje še dodatne tečaje za lepotno nego. »Rada ličim obraze, všeč so mi lepe stvari, ko ličim drugega ali sebe, mi je to izziv. Lahko bi rekla, da gre za neke vrste slikanje obraza,« je dejala v omenjenem intervjuju.

Tudi v prihodnosti se vidi v svetu mode, upa, da bo posnela še kakšno reklamo in nastopila pred kamerami. Zelo rada se odpravi do mirnskega gradu, največ pa ji pomenijo družinska druženja.

Članek je bil objavljen v 13. številki Dolenjskega lista 31. marca 2022

Rok Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava