Podelitev diplom sedmi generaciji diplomantk in diplomantov FINI Novo mesto

26.5.2022 | 11:50

Podelitev diplom sedmi generaciji diplomantk in diplomantov FINI Novo mesto
Podelitev diplom sedmi generaciji diplomantk in diplomantov FINI Novo mesto
Podelitev diplom sedmi generaciji diplomantk in diplomantov FINI Novo mesto

V torek, 24. 5. 2022, je na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto potekala svečana podelitev diplom. Dekanja fakultete, mag. Iris Fink Grubačević, je diplomske listine podelila 30 diplomantkam in diplomantom visokošolskega strokovnega študijskega programa in dvema diplomantoma magistrskega študijskega programa. Fakulteta je podelila priznanje tudi najboljšima diplomantoma na obeh študijskih stopnjah. Na visokošolskem študijskem programu je to postal Miha Grašič z diplomskim delom Uporaba metode kreativnega mišljenja scamper pri reševanju problema izboljšave kritičnega elementa orodja za preoblikovanje pločevine, pod mentorstvom mag. Igorja Makovca, pred. in na magistrskem študijskem programu Davor Tramte z magistrskim delom Razvoj lahke prednje obese vozila za velikoserijsko proizvodnjo, pod mentorstvom doc. dr. Tomaža Savška.

Ob tej priložnosti je dekanja, mag. Iris Fink Grubačević povedala:

»Uspeh naše mlade fakultete je odraz dobrega dela predavateljev, raziskovalcev, referata, podpornih služb, vedoželjnih študentov ter zadovoljnih in uspešnih diplomantov, ki s svojim znanjem in delom promovirajo fakulteto. Vodilo našega dela je na študenta osredotočeno poučevanja. Individualni pristop ter podpora vsakemu študentu, sta se izkazala kot naša prednost. Hvala predavateljem, raziskovalcem in ostalim sodelavcem fakultete, ki prenašate svoje bogato in aktualno znanje študentom ter sledite poslanstvu, viziji in vrednotam fakultete.

Drage diplomantke in dragi diplomanti, ponosna sem na vas, ker ste se z novim znanjem povzpeli stopničko višje na vaši karierni poti. Želja po tem, da uresničujemo svoje sanje, se pri tem nenehno izobražujemo in osebnostno razvijamo, nas žene do tistih meja, ko se preizkušamo v nenehnih izzivih. Ne pozabite, inženirji, ki so bili v zgodovini veliki ustvarjalci napredka, so neutrudno sledili svojim sanjam in idejam, vlagali veliko svojega časa, energije in tudi denarja za uresničitev svojih ciljev. Napredek, ki ga doživljamo na področju inženirstva: digitalizacija, avtomatizacija, robotika, pametna mesta, potrebuje v realnosti tudi vešče inženirje, saj je njihovo delo zagotovo osnova gospodarske moči vsake države.

Iskrene čestitke v imenu celotnega akademskega zbora ter srečno na poti do uresničitve sanj!«

J. Š.

Galerija

_vfini__2_
_vfini__3_
_vfini__4_
_zfini (1)
_zfini (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava