Učenci OŠ Trebnje državni prvaki v dvoranskem nogometu

3.6.2022 | 08:35

Učenci OŠ Trebnje državni prvaki v dvoranskem nogometu

V torek, 31. 5. 2022, so se naši učenci odpravili v Koper, kjer se je odvijal zaključni turnir državnega prvenstva v dvoranskem nogometu. Poleg naše šole so nastopale še domačin in prvi favorit OŠ Koper, OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj.

Sistem tekmovanja je drugačen kot na prejšnjih stopnjah, saj se najprej izžrebata dva polfinalna para, nato pa poraženca obeh tekem igrata za tretje mesto, zmagovalca pa za prvo mesto.

V polfinalu so se naši učenci najprej pomerili z OŠ Karla Destovnika-Kajuha. Tekmo so začeli zelo nervozno, kar se je odražalo v igri in rezultatu, saj so nasprotniki po dveh napakah naših učencev dvakrat vodili v prvem polčasu. Na srečo je obakrat izenačil Amer Gluhić. V drugem polčasu so se končno zbrali in nasprotniku onemogočali pripravo napada. To se jim je obrestovalo, saj je za 3 : 2 zadel Sergej Stojanović. Ko so se že videli v velikem finalu, se je ponovno zgodil trenutek nezbranosti, ki je nasprotniku ponudil izenačenje. Tako je o zmagovalcu odločalo streljanje sedemmetrovk. Naši učenci so bili natančni, saj so vsi trije izvajalci zadeli (Amer Gluhić, Jaka Lobe in Urban Rogelj), Jakob Pušlar pa je z odlično obrambo zadnji strel nasprotniku obranil in OŠ Trebnje popeljal v boj za naslov državnega prvaka.

V finalu jih je čakala OŠ Koper, ki je imela v ekipi tri reprezentante. Na vseh nivojih tekmovanj niso poznali poraza, saj so prav vse tekme zmagali s štirimi ali več goli razlike. Naši učenci so jih presenetili, saj so narekovali tempo, domačini pa čakali na napake. V prvem polčasu so naši učenci zadeli prečnik, domačini pa so nekajkrat streljali od daleč. V drugem polčasu je igra ponovno potekala med obema goloma. Po napaki pa je domačinom le uspelo zadeti osem minut pred koncem tekme. Naši nogometaši so začeli igrati z vratarjem, kar je domačine prisililo, da so napade prekinjali s prekrški. Po enem izmed njih (namerno igranje z roko) so ostali z igralcem manj. To so naši učenci ekspresno izkoristili in že po manj kot desetih sekundah izenačili (Urban Rogelj).

Zmagovalca so ponovno odločali streli s sedmih metrov. Za našo šolo se je začelo izredno slabo, saj je domači vratar prvi strel obranil. Domačini so v prvih dveh serijah dvakrat zadeli, naši učenci pa le enkrat (Jaka Lobe). Nato je na sceno stopil naš vratar Jakob Pušlar, ki je odločilni strel obranil, nato pa v naslednjih treh strelih še dvakrat preprečil veselje domačinom. Za našo šolo sta zadela še Urban Rogelj in Jakob Pušlar, zgodovinski naslov državnih prvakov pa je naši šoli prinesel Ožbej Stopar Golob, ki je edini zadel v šesti seriji.

Za OŠ Trebnje so igrali: Jaka Lobe, Ožbej Stopar Golob, Mark Zorman, Jan Šalehar, Arne Nikić, Sergej Stojanovič, Jakob Pušlar, Urban Rogelj, Amer Gluhić, Urh Gerden in Žan Peterle.

Vsem seveda iskrene čestitke ob fantastičnem uspehu.

Smiljan Pristavnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava