Dobrodelni operni maraton - Za štiri mlade talente

4.6.2022 | 12:00

Irena Yebuah Tiran bo tekla maraton in pela arije.

Irena Yebuah Tiran bo tekla maraton in pela arije.

Dobrodelni operni maraton - Za štiri mlade talente

Ob svetovnem dnevu teka v občini Šmarješke Toplice v sodelovanju s priznano mezzosopranistko in maratonko Ireno Yebuah Tiran v nedeljo, 5. junija, pripravljajo Dobrodelni operni maraton, ki bo s tekom in petjem povezal štiri dolenjske občine: Šmarješke Toplice, Novo mesto, Šentjernej in Škocjan.

Zbirali bodo sredstva za štiri mlade talente – dva glasbenika in dva športnika, ki so na svojih področjih že pokazali nekaj, s finančno podporo pa bodo lahko še več. Ti mladi so: atleta Klara Lukan iz Novega mesta in Lovro Šimec iz Stopič ter glasbenika Ema Starešinič in Jan Arh iz Krškega.

Operni maraton bo združil tri pomembne vrednote: kulturo, šport in dobrodelnost. Prva med tekači bo seveda Irena Yebuah Tiran, ki bo z gosti na 42 kilometrov dolgi progi na izbranih postajališčih prepevala operne napeve iz svetovne zakladnice. V teku lahko sodeluje vsakdo – preteče lahko tudi le del poti.

Start bo ob 9. uri na Karlovškovem trgu v Šmarjeti, naslednji postanki s petjem pa bodo: na Otočcu ob 9.42, na Glavnem trgu v Novem mestu ob 10.40, pri Gostilni Vovko na Ratežu ob 11.35, pri Gostilni Turk v Gorenjem Maharovcu ob 12.30, pred Kulturnim centrom Primoža Trubarja v Šentjerneju ob 13. uri, v Oštariji pri Selaku v Dobravi pri Škocjanu ob 13.38, pred občinsko stavbo v Škocjanu ob 14.23, zaključek bo na Karlovškovem trgu v Šmarjeti ob 15.20. Po cilju bo sledil nastop štirih mladih talentov.

V Šmarjeti bo sicer pestro ves dan: zjutraj ob 8.30 bodo telovadili člani Šole zdravja, od 9. do 17. ure bo mogoč ogled razglednega zvonika župnijske cerkve, med 15.15 in 16.15 bo v Klevevž in nazaj vozil turistični vlakec. Od 15. ure se bodo na stojnicah predstavljali lokalni ponudniki, društva podeželskih žena, vinogradniki idr. Poskrbljeno bo za zabavni program. Ob 17. uri sledi slovesen zaključek Dobrodelnega opernega maratona.

Vstopnine ni – denar zbirajo s poslanimi SMS-sporočili (POJEM1, POJEM5 na 1919), z donacijami in s sponzorstvi, na nekaterih postojankah bodo prodajali tudi majčke Dobrodelnega opernega maratona.

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava