Nove pregradne zavese in garderobne omarice na OŠ Šmihel

10.6.2022 | 09:40

Ljudmila Kastelec, učenki Lili Kapš in Nina Gril

Ljudmila Kastelec, učenki Lili Kapš in Nina Gril

Matjaž Recelj, učenki Neli Rojc in Manca Meštrič

Matjaž Recelj, učenki Neli Rojc in Manca Meštrič

Nove pregradne zavese in garderobne omarice na OŠ Šmihel
Nove pregradne zavese in garderobne omarice na OŠ Šmihel

V četrtek, 2. junija 2022, je na Osnovni šoli Šmihel potekala prireditev ob predaji garderobnih omaric in pregradne zavese v telovadnici. Učenci in zaposleni na šoli so se s prireditvijo zahvalili sponzorju in donatorjem za njihove prispevke in nove pridobitve. Velik delež je prispevala občina ustanoviteljica, med donatorji pa so bili tako krajevna skupnost kot lokalni podjetniki. Odziv je bil izreden, zbralo se je dovolj sredstev, in učenci so prišli do težko pričakovanih garderobnih omaric, pregradna zavesa pa jim bistveno olajšuje izvajanje športne vzgoje. Sedaj telovadnico po potrebi delimo na dva dela, v njej lahko brez hrupa vadita dve skupini.

Dogodka se je poleg učencev in zaposlenih na šoli udeležila predstavnica glavnega sponzorja podjetja zdravil Krka, d.d., g. Matjaž Recelj, predstavnik glavnega donatorja Zobozdravstva Recelj ter sponzorji g. Branko Rojc iz podjetja Inštalacije Branko Rojc s.p., ga. in g. Dragman iz TUŠ Market Maja.

Prireditev se je začela ob 17.30 v telovadnici šole s šolsko himno. Na prireditvi so nastopili učenci šole, pevski zbor OŠ Šmihel pod mentorstvom učiteljice Maje Zorič in pevski zbor Podružnice Birčna vas pod mentorstvom učiteljice Mateje Železnik. Otroci so pokazali tudi svoje športne spretnosti, na katere sta jih pripravila učitelja Boštjan Miklič in Damjana Burgar. Prireditev je pripravila in koordinirala učiteljica Justina Husu.

»Slišati sočloveka, začutiti njegovo stisko, se odzvati nanjo in mu pomagati, je velika modrost.« Ker so bile slišane tudi naše stiske, smo prišli do pomembnih pridobitev, s katerimi je naše bivanje in delo v šoli boljše. Srečanje je bilo zato prežeto s hvaležnostjo in spoštovanjem do vseh, ki so v to zgodbo vložili svoj čas in sredstva. Ravnateljica ga. Romana Šarec Rojc je v uvodnih besedah pozdravila in nagovorila vse prisotne ter izrazila zahvalo ob uresničitvi dolgoletnih sanj vseh učencev, njihovih staršev in zaposlenih na šoli. Povedala je, da učenci skrbno pazijo na nove garderobne omarice in so zanje hvaležni, kar bodo izrazili s pesmijo in gibom.

Za velike premike je potreben dober recept sodelovanja. Učenci to prav dobro vedo, zato so s pesmijo in gibom ob glasbeni spremljavi predstavili recept za peko dobrih palačink. V nadaljevanju so zapeli pesem Sijaj, sijaj sončece in le-to je posijalo tudi v naša srca in telovadnico, ki se je razsvetlila po slavnostnem prerezu traku glavnega donatorja g. Reclja ob spremstvu učenk (predstavnice 1. a razreda Neli Rojc in predstavnice 8. a razreda Mance Meštrič) in dvigu pregradne zavese. Sedaj učenci v telovadnici telovadijo bolj sproščeno, saj jim pregradna zavesa omogoča bolj umirjen prostor.

Ob dvigu zavese in na presenečenje vseh pa nas je na drugi strani zavese pričakala športna poslastica. Učenci so prikazali svoje gimnastične spretnosti in nekatere so bile prav vratolomne. Mija, Manca in Lenart so s svojim petjem o ljubezni in igranjem na glasbila še dodatno obogatili prijetno vzdušje. Učenki 7. razreda pa sta s svojim plesom z rdečimi trakovi razgibali prostor in nas ponesli še do druge pomembne pridobitve v garderobi.

Iz telovadnice smo odšli v avlo šole, v katero se z novimi garderobnimi omaricami sveti lepo urejena in svetla garderoba, ki je iz temnega in nepreglednega prostora, zaradi nove pridobitve, postala povsem nov in prijeten prostor. Učenci so jih zelo veseli, saj imajo sedaj prostor, kamor lahko varno shranjujejo svoje osebne stvari. Predstavnica glavnega sponzorja podjetja zdravil Krka, d.d., gospa Ljudmila Kastelec, je v družbi učenk (predstavnice 1. b Lili Kapš in predstavnike 8. b Nine Gril) s simboličnim prerezom traku uradno predala omarice v uporabo za mnoge zdajšnje in prihodnje generacije učencev OŠ Šmihel.

V nadaljevanju so se tudi učenci podružnice Birčna vas zahvalili s pesmijo Za Slovenijo živim in DO RE MI ob spremljavi glasbenih cevi. Spomnili so nas, da naj nas na vsakem koraku spremlja pesem in zavedanje, da ob pomembnih trenutkih znamo združiti moči in ustvarjati boljšo prihodnost.

Prireditev je s svojo razigranostjo popestrila tudi Krkina maskota – mucek Piko, ki je poskrbel za sproščeno vzdušje. Iz nasmehov in otroške razigranosti je bilo videti, da so učenci veseli novih pridobitev, nastop so izpeljali z vso odgovornostjo in se na ta način prisrčno zahvalili.

Prireditev se je zaključila s pogostitvijo in druženjem v jedilnici šole v prijetnem vzdušju, s hvaležnostjo in toplino v srcu. Zavedanje, da vedno obstaja pot, da so sodelovanje, dobrota, pomoč vrednote in da te predajamo tudi mlajšim generacijam, je dalo dogodku še dodatno vrednost.

»Dobrota je notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče.« (Anton Trstenjak)

Zapisali: Nives Švajger in Andreja Krnc

Galerija

_tsmihel (1)
_tsmihel (2)
_tsmihel (3)
_tsmihel (4)
_tsmihel (5)
_tsmihel (6)
_tsmihel (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava