Glasba skozi objektiv Draga Vovka ­čÄÂ

16.6.2022 | 08:45

Glasba skozi objektiv Draga Vovka ­čÄÂ

Kulturni center Semi─Ź vas vabi na otvoritev razstave z naslovom “GLASBA SKOZI OBJEKTIV DRAGA VOVKA” v petek, 17. junija, ob 19. uri v KC Semi─Ź.

Pol stoletja je ┼że, odkar se Novome┼í─Źan Drago Vovk z glasbo ukvarja kot avtor zapisov in fotografij ter tudi kot avtor radijskih oddaj, na razli─Źne na─Źine povezanih z glasbeno ustvarjalnostjo. Bil je sodelavec ┼ítevilnih doma─Źih revij in ─Źasopisov, pripravljal in vodil je glasbene oddaje na Radiu ┼átudent, Radiu Glas Ljubljane, Valu 202 in na Prvem programu Radia Slovenija.

Kot organizator glasbenih prireditev, tako samostojno ali kot urednik za pop in jazz glasbo na Festivalu Ljubljana, je na na┼íe koncertne odre pripeljal ┼ítevilne svetovne umetnike. Raziskoval je razvoj slovenske ljudske glasbe, ┼ítevilnih doma─Źih in tujih glasbenih tradicij in jih na razli─Źne na─Źine posredoval ob─Źinstvu. Nekatere slovenske glasbene umetnike je popeljal na evropske koncertne odre in festivale. Vsa z glasbo povezana dogajanja je bele┼żil tudi kot fotograf in si ustvaril obse┼żen arhiv, ki si ga boste lahko ogledali tudi vi.

TIC Semi─Ź

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega ─Źlanka morate biti prijavljeni.

Prijava