Družina se je znašla v peklu revščine; deklice potrebujejo pomoč

27.6.2022 | 14:40

Foto (tudi spodaj v fotogaleriji) FB Pasjeljubci - Živalko

Foto (tudi spodaj v fotogaleriji) FB Pasjeljubci - Živalko

Družina se je znašla v peklu revščine; deklice potrebujejo pomoč

Na društvo Živalko so se obrnili, da bi jim pomagali s hrano za živali. Izkazalo se je, da vsa družina živi v pomanjkanju.

Družina iz Posavskega hribovja potrebuje pomoč. »Tam je takšna stiska, pomoč potrebuje cela družina, ne samo živali,« je članica društva Živalko obvestila kolege, ko je prišla z obiska pri družini, ki je poimensko ne želijo izpostavljati.

Na pogovor k družini so v naslednjih dneh odšle še tri prostovoljke društva Živalko. »Že prvi pogled, ko se po ovinkasti cesti in makadamu pripelješ na dvorišče, te presune, nekaj nedokončanih objektov, v enem od njih živi družina, ki ima 4 deklice, vse osnovna šola, najmanjša je končala prvi razred, najstarejša osmi,« so zapisali na Facebook strani društva.

Pogled na hišo in okolico je bil boleč. Kokoši, race, pes in trop mačk, polno bolnih mladičkov, ki so potrebovali oskrbo. 

Kaj je družino pripeljalo v takšne težave, v »pekel revščine«? Mama je ostala brez službe, saj zaradi visoke dioptrije zelo težko dobi službo. Vid ji je tako opešal, da ne more voziti avta, do mesta pa je daleč. Kje pa je oče? Menda ga je splet okoliščin pripeljal tako daleč, da »živi v svojem svetu«. Pred leti je povzročil prometno nesrečo in zabredel v dolgove, ki jih ne more odplačati. Z drugimi besedami, »družina od njega nima dosti, seveda je brez službe tudi on«, so zapisali pri društvu Živalko.

V takšnih razmerah najbolj trpijo hčerke, ki so zelo navezane na mucke, zato so jim v društvu obljubili, da jih nekaj vrnejo, ko jih oskrbijo in sterilizirajo.

Družina sama pridela nekaj hrane, kokoši nesejo jajca, na vrtu se ponuja zelenjava, krompir nudi zadosten obrok, a težava so položnice in posojilo, čeprav le za pralni stroj in nekaj drugih potrebščin, je težko obvladljivo. Poleti sicer še gre, pozimi pa nedokončano hišo brez fasade ogrevajo le z eno pečjo.

»Mamica s strahom zre v novo šolsko leto, učbenike dobijo sofinancirane, ampak potrebno je kupiti delovne zvezke za 4 otroke, kar pa ni mačji kašelj, da o obleki, čevljih in ostalemu ne govorimo. Življenje včasih spiše krute zgodbe in otroci zagotovo niso krivi, da so se znašli v njih, so samo žrtve okoliščin v katerih so se znašli,« so besede, s katerimi žalostni stanje opišejo na strani društva Živalko.

V društvu so se odločili, da bodo pomagali družini. Podrobnosti si lahko preberete na njihovi spletni strani.

R. T.; Svet24

Galerija

pomoc (1)
pomoc (10)
pomoc (11)
pomoc (12)
pomoc (2)
pomoc (3)
pomoc (4)
pomoc (5)
pomoc (6)
pomoc (7)
pomoc (8)
pomoc (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava