Ela Petan prevzela vodstvo na svetovni rang lestvici

6.7.2022 | 09:00

Youth League 2021 - Poreč

Youth League 2021 - Poreč

Ela Petan prevzela vodstvo na svetovni rang lestvici
Ela Petan prevzela vodstvo na svetovni rang lestvici
Ela Petan prevzela vodstvo na svetovni rang lestvici

Obljubili smo, da bomo spisali zgodovino. In zdaj jo pišemo. Z največjim veseljem vas obveščamo, da je naša najboljša tekmovalka, Ela Petan, prevzela vodstvo na svetovni rang lestvici borb mladink do 53kg (https://www.wkf.net/ranking). Točke na svetovni rang lestvici tekmovalke zbirajo na uradnih tekmovanjih, ki so organizirane pod okriljem svetovne karate zveze (EP, SP, Karate 1 Youth League) in v zadnjem letu smo poskrbeli, da je naša šampionka nastopila prav na vseh in dosegla naslednje uspehe:

1. mesto Karate 1 Youth League 2021 (Poreč, Hrvaška)

3. mesto mladinsko EP 2021 (Tampere, Finska)

7. mesto Karate 1 Youth League 2021 (Istanbul, Turčija)

9. mesto Karate 1 Youth League 2021 (Benetke, Italija)

3. mesto Karate 1 Youth League 2022 (Acapulco, Mehika)

7. mesto Karate 1 Youth League 2022 (LImassol, Ciper)

3. mesto mladinsko EP (Praga, Češka)

Na omenjenih tekmovanjih je Ela zbrala 2010 točk in med najboljšo trojico zaseda zgodovinsko 1. mesto na svetovni rang lestvici pred Bougrine Amel iz Belgije in Ruby Hunt iz Anglije. Ela je prva tekmovalka v zgodovini samostojne Slovenije, ki je na dveh zaporednih mladinskih evropskih prvenstvih osvojila medaljo, kar je posebej neverjetno ob upoštevanju dejstva, da je doslej na svoji mladi športni poti komaj dvakrat nastopila na EPjih. Je nedvomno najboljša slovenska tekmovalka in kljub temu, da se z velesilami borimo v zelo zahtevnih pogojih, brez podpore matične zveze, smo dokazali, da znamo in da imamo veliko srce.

Naša zgodba se šele začenja, po krajšem odmoru pa bomo svoje misli usmerili v Turčijo, ki bo oktobra gostila svetovno prvenstvo in pa v sistematični napredek našega podmladka.

Vsem, ki nam stojite ob strani, se iskreno zahvaljujemo in vam obljubljamo, da bomo garali še naprej, da bo podobnih dosežkov še veliko!

Športni pozdrav,

Sašo Vaš
Fight Club Shony

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava