Novo 4D doživetje v Sitarjevi hiši: ''Potovanje k (iz)viru življenja''

28.7.2022 | 08:20

Novo 4D doživetje v Sitarjevi hiši: ''Potovanje k (iz)viru življenja''

V novem igrificiranem 4D doživetju, povezanim s projektom »Voda – (iz)vir življenja«, boste na atraktiven način, s pomočjo animirane 4D simulacije in elementov igrifikacije na popotovanju v središče zemlje spoznavali geološke značilnosti, vode in živali s področja Dolenjskih Toplic, zanimive turistične točke v okolici, ter košček nesnovne kulturne dediščine – Brbuča.  

Brbuč je pomemben del slovenske nesnovne kulturne dediščine. Je tista mitološka pošast, ki je že od nekdaj v prenesenem pomenu reševala življenja. Ker so otroke strašili z Brbučem, se niso bližali izvirom in jamam, ki postanejo v časih, ko se voda nenadno dvigne in spremeni v hudournike, zelo nevarni.

Misija je, da se podate v zemeljske globine, da bi raziskali, ali so govorice o Brbuču resnične. Na svoji poti naletite na zanimive geološke plasti in prelome, toplo termalno in hladno izvirsko vodo ter na mnoge skrivnostne prebivalce podzemlja. 

Projekt smo zasnovali v sodelovanju s podjetjem Enigmarium® – extraordinary experiences, ki z več kot tridesetimi (in večkrat nagrajenimi) projekti sodi med trendsetterje na področju igrifikacije v regiji Alpe Adria. 

Doživetje je brezplačno in je na voljo v času delovanja TIC-a.

Občina Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava