Gal Glivar najmanj zaostal za najboljšimi

6.8.2022 | 10:00

Pred drugo etapo

Pred drugo etapo

Drugi gorski cilj

Drugi gorski cilj

Ubežna skupina

Ubežna skupina

Spremljevalni avto KK Adria Mobil

Spremljevalni avto KK Adria Mobil

Izredno zahtevno 2. etapo SAZKA TOURA, Olomouc – Pustevny (189, 3 km), ki je potekala v hudi pripeki, na kateri so morali kolesarji premagati 2910 m višinske razlike, je včeraj zaznamoval dolg pobeg skupine štirih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Kristijan Koren. Štirje gorski cilji so na koncu poskrbeli za veliko selekcijo v pelotonu, ubežna skupina je bila ujeta že precej pred ciljem, prvi trije so v cilj prišli v istem času, ostali so zaostali od nekaj sekund do minut, nekateri etape tudi niso končali.

Zmagal je Italijan Lorenzo Rota iz ekipe World Toura (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux), drugi je bil Britanec Oscar Onley (Development Team DSM), tretji pa Domenico Pozzovivo, zmagovalčev rojak in klubski kolega. Od naših je bil najboljši Gal Glivar, ki je na 41. mestu zaostal tri minute. Tilen Finkšt je končal na 100., Kristijan Koren na 107., David Per na 108. mestu (vsi + 15 min). Aljaž Colnar je bil 121. (+ 17:46 min), Kristjan Hočevar pa 133. (+ 33 min). Boštjan Murn včerajšnje etape ni uspel končati.

Rumeno majico vodilnega je oblekel včerajšnji zmagovalec Lorenzo Rota, Gal Glivar je v skupni razvrstitvi na 39. mestu, med kolesarji do 23 let, kjer vodi Oscar Onley, pa je 11.

Danes bo na sporedu najkrajša, vendar težka, 148,4 km dolga, tretja etapa, Moravská Trebová - Dlouhé stráne. Kolesarje čaka nov naporen dan, saj bodo morali opraviti s štirimi gorskimi cilji in 2730 m višinske razlike.

Povezava do uradne spletne strani dirke:

-       https://sazkatour.cz/en

Povezava do rezultatov:

-       https://firstcycling.com/race.php?r=15209&y=2022&e=02

Foto: Barbora Reichová in Markéta Navrátilová

KK Adria Mobil

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava