FOTO: Šov Kmetija - brez tekoče vode in stranišča

12.8.2022 | 14:40

Utrinki s posestva letošnje Kmetije (Vse fotografije: Domen Jugovar)

Utrinki s posestva letošnje Kmetije (Vse fotografije: Domen Jugovar)

FOTO: Šov Kmetija - brez tekoče vode in stranišča
Tekoče vode na začetku ne bo.

Tekoče vode na začetku ne bo.

Kmetija bo starinsko opremljena.

Kmetija bo starinsko opremljena.

Menda bo letošnja arena največja do sedaj.

Menda bo letošnja arena največja do sedaj.

Lani se je šov odvijal na moderni kmetiji v Prekmurju, letos se seli na Dolenjsko v tradicionalno staro kmečko življenje.

Jeseni se na televizijo vrača resničnostni šov Kmetija, ki obljublja povsem drugačno sceno kot lanska oddaja. Če so bili še lansko leto tekmovalci navajeni, da je bilo vsega v izobilju, bodo tokrat ob svojem prihodu precej presenečeni. Ne le, da je nova kmetija daleč od luksuzne, tekmovalci na začetku ne bodo imeli niti tekoče vode! Tokrat namreč Kmetija ne bo moderna, ampak se vrača k bolj tradicionalni verziji kmečkega življenja in tekmovalci bodo izkusili, kako težko je zares živeti na kmetiji in skrbeti za posestvo brez modernih orodij ter pripomočkov.

Nova bo tudi sama lokacija: prekmursko ravnino je zamenjala zahtevna in hribovita dolenjska pokrajina, ki je ekipi močno otežila delo. Priprava terena in določitev lokacij je bila namreč zahtevnejša od gradnje in postavitve samih objektov, pojasnjujejo ustvarjalci.

»Kot vsako leto do zdaj smo vse elemente ter objekte Kmetije postavili v rekordnem času. Za inštalacijo elektrike in vode, urejanje terena, gradnjo samih objektov in scenografije smo potrebovali dva meseca, pri gradnji pa je sodelovalo približno 20 ljudi,« je povedala Marija Kuljanin, producentka produkcijske hiše Videostroj.

Ogromno posestvo se lahko pohvali z največjo areno doslej, kjer bo potekalo še več dvobojev kot v preteklih sezonah. Glavna hiša je tokrat rustikalno obarvana, zunanja kuhinja, masivna lesena miza in široka terasa pa bosta tekmovalcem nudili prostor za druženje. V notranjosti hiše se nahaja spalnica glave družine, levo in desno spalno krilo, shramba ter kopalnica, ki pa letos ni tako razkošna.

Tekmovalci namreč na začetku ne bodo imeli ne tekoče vode ne stranišča.

Posestvo sestavljajo še trg, kjer bodo tekmovalci nakupili surovine za svoje bivanje, bogat vrt, za katerega bodo morali vestno skrbeti, hlev, kjer jim bodo delale družbo krave, tabor ter kajža, ki bo letos popolnoma drugačna kot pretekla leta. Dvobojevalci bodo namreč na boj v areni čakali le v spalni vreči, skorajda pod milim nebom.

Na Pop TV obljubljajo, da bomo nove tekmovalce spoznali že kmalu, je pa že znano, da voditeljica ostaja Natalija Bratkovič.

»Nova lokacija je naravnost čudovita in idealna za čas, v katerega nas bo Kmetija popeljala oziroma vrnila – to je čas, ko ni bilo udobja, kot smo ga vajeni danes, ko je bilo treba za vsak kos kruha garati, ko je bilo kmečko življenje borba. Mislim, da še največ povem s stavkom: letos pričakujte Kmetijo brez milosti,«pravi Natalija.

Vrača se tudi mentorica Nada, ki bo budno bdela nad opravljenimi nalogami.

Več fotografij iz nove Kmetije si oglejte v spodnji fotogaleriji.

M. T. V.; Svet24

Galerija

_kmetija (1)
_kmetija (10)
_kmetija (11)
_kmetija (12)
_kmetija (13)
_kmetija (14)
_kmetija (15)
_kmetija (16)
_kmetija (17)
_kmetija (18)
_kmetija (19)
_kmetija (2)
_kmetija (20)
_kmetija (21)
_kmetija (3)
_kmetija (4)
_kmetija (5)
_kmetija (6)
_kmetija (7)
_kmetija (8)
_kmetija (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava