Evropski teden mobilnosti in Dan slovenskega športa v Brežicah – v Evropskem mestu športa 2022

25.9.2022 | 10:30

Evropski teden mobilnosti in Dan slovenskega športa v Brežicah – v Evropskem mestu športa 2022
Evropski teden mobilnosti in Dan slovenskega športa v Brežicah – v Evropskem mestu športa 2022

Občina Brežice v sodelovanju z Zavodom za šport in Športno zvezo Brežice dokazuje, da upravičeno nosi naziv Evropsko mesto športa 2022. V Evropskem tednu mobilnosti je v starem mestnem jedru, na Cesti prvih borcev, potekalo pestro dvodnevno dogajanja, ki se je izteklo v petek, na Dan slovenskega športa z množično udeležbo otrok na športnem dogodku na ploščadi pri HE Brežice. Petkovo športno dogajanje v Brežicah je bilo del osrednjega dogodka ob Dnevu slovenskega športa, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Brežice so bile ena od petih slovenskih lokacij, ki se je z navijanjem v živo vključila v program v Ljubljani. Ob 12. uri pa se je več kot 800 zbranih brežiških otrok podalo na Predsednikov tek, ki je potekal po celotni državi pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

V sredo dopoldne je dogajanje v mestnem jedru spremljala tudi ekipa oddaje Dobro jutro RTV Slovenija. Jutranja telovadba se je nadaljevala s predstavitvami za zdrav način življenja in je poudarila pomen gibanja za vse generacije. V sredo popoldne pa so ulico prevzeli plesni koraki članov društev in skupin, ki v brežiški občini delujejo na področju plesa.

Zavod za šport Brežice je poskrbel za organizacijo prireditve Dan brez avtomobila v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. V četrtek dopoldne se je v mestnem jedru zvrstilo 14 aktivnosti, ki so jih pripravile različne organizacije, javni zavodi, podjetja ter športna društva. Dogodka se je udeležilo več kot 600 otrok štirih brežiških osnovnih šol. Četrtkovo popoldne pa se je nadaljevalo z mini olimpijado, ki jo je izvedla Športna zveza Brežice v sodelovanju z Slovenia Olympic Team ter 14 lokalnimi športnimi društvi. Mladi nadobudni športniki in športnice so ob zvokih olimpijske himne vkorakali na prizorišče, po prebrani zaprisegi pa so sledili športni izzivi in predstavitve športnih panog. Vsi udeleženci, ki so se uspešno soočili s športnimi izzivi so prejeli praktično nagrado.

V treh zelo aktivnih in razgibanih dneh smo v Brežicah skupaj dokazali, da je šport nekaj, kar nas v naši občini povezuje.

Občina Brežice

Galerija

_teden (1)
_teden (2)
_teden (3)
_teden (4)
_teden (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava