DL: Strožje kazni bi marsikaj rešile

13.11.2022 | 18:00

Žalostni dogodek, na katerega se nanaša pripomba bralke, ko so Hočevarjevim iz škocjanske občine na pašniku razmesarili brejo telico. (Foto: arhiv DL)

Žalostni dogodek, na katerega se nanaša pripomba bralke, ko so Hočevarjevim iz škocjanske občine na pašniku razmesarili brejo telico. (Foto: arhiv DL)

Bralka s šentjernejskega konca se ne more načuditi, kaj vse se dogaja. »Telici odrezali okončine, drugo pa pustili! Muci odrezali glavo! Mar ni to grozno?« je povedala o prebranem v našem časopisu. »Kaj se še v tej naši ljubi državi dogaja, pa nihče nič ne ukrepa?! Če bi bile prave kazni, bi bilo veliko, veliko lažje.«

Ni ji jasno, kot sicer zatrjujejo vsi po vrsti, od policije, tožilstva do sodstva, da ni mogoče ničesar narediti. »Včasih so tistemu, ki je kradel, odrezali prste, če je še vedno kradel, pa roko. Če bi to delali danes, bi marsikdo premislil, ali bo kradel,« je dejala.

Strožje kazni bi po njenem prepričanju marsikaj rešile.

Članek je bil objavljen v 37. številki Dolenjskega lista 15. septembra 2022 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

13.11.2022+2     + (2)     – (0)     Oceni Jožko 

Res je, včasih so imeli marsikaj. Recimo prostor "Na gaugah" - na začetku sedanjega Kettejevega drevoreda, kjer so nepridipravi bingljali z vislic in opozarjali prihajajoče v Novo mesto -Rudolfovo, kaj jih čaka, če ga bodo biksali. Pred sedanjim Rotovžem je bil Pranger za manjše prekrške. Vendar posamezniki so ga vseeno biksali. Samo ne za dolgo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava