Mirnske ustvarjalnice so bile pravi hit

24.12.2022 | 12:15

Mirnske ustvarjalnice so bile pravi hit

Na Mirni so na svoj račun prišli vsi, ki radi ustvarjajo in si želijo spoznati različne ustvarjalne tehnike. V Krajevni knjižnici na Mirni je namreč septembra zaživela prva sezona delavnic, poimenovanih Mirnske ustvarjalnice, ki so namenjene vsem generacijam, udeleženci pa na njih ustvarjajo brezplačno.

Nad prvo ustvarjalno sezono je bdela domača ustvarjalka, mentorica Jasmina Pečnik. Na uvodnem delu so že septembra udeleženci izdelovali navihane palčke in nakit iz filca. Novembra so izdelovali copate iz filca, ki so pričarali toplino v jesenskih dneh, konec meseca pa še nepogrešljivo praznično dekoracijo – adventne venčke. Tudi obe decembrski delavnici sta bili praznično obarvani. Najprej so udeleženci izdelovali edinstvene voščilnice, za konec ustvarjalne sezone pa so utvarjali še praznične okraske.

Udeležba na delavnicah, ki so bile namenjene ustvarjalcem vseh generacij, je bila brezplačna.

Projekt Mirnske ustvarjalnice je pripravila trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju s Knjižnico Pavla Golie Trebnje, omogočila pa ga je Občina Mirna.

JSKD OI Trebnje
Foto: JSKD OI Trebnje in Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Galerija

_zmirna (1)
_zmirna (10)
_zmirna (11)
_zmirna (12)
_zmirna (13)
_zmirna (14)
_zmirna (15)
_zmirna (16)
_zmirna (17)
_zmirna (2)
_zmirna (3)
_zmirna (4)
_zmirna (5)
_zmirna (6)
_zmirna (7)
_zmirna (8)
_zmirna (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava