Takole svoj 60. rojstni dan praznuje Violeta Tomić

23.1.2023 | 14:20

Violeta Tomić (Foto: Marko Vavpotič/M24)

Violeta Tomić (Foto: Marko Vavpotič/M24)

Nekdanja slovenska poslanka si je izbrala prav posebno praznovanje. Včeraj je dopolnila 60 let, praznuje pa takole.

Nekdanja poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije ter gledališka in filmska igralka Violeta Tomić je včeraj dopolnila 60 let. Praznovala je na nekoliko drugačen način, ki pa jo v resnici odlično opisuje. Rojstni dan je namreč praznovala na odru. Natančneje na odru Španskih borcev, kjer je premierno nastopila z avtorsko predstavo Obračun.

V predstavi Tomićeva obračunava s svojim življenjem. "Moji spomini segajo v otroštvo mešanega zakona, trka dveh svetov, femicida, alkoholizma, družinskega nasilja, večne tujskosti in izločenosti, borbe za preživetje, izobrazbo, vero v boljši svet, terapijo skozi umetnost, duhovnost in samooskrbo, aktivizem in soočenje z bolečimi resnicami tega sveta," je zapisala ob napovedi monodrame.

"Po tej predstavi bodo tisti, ki bodo kupili karto, lahko rekli, da so me spoznali. Dajem jim sebe. To je največje darilo, ki ga lahko podarim občinstvu za svoj rojstni dan," je še zapisala in napovedala, da bo vse, kar bo povedala, podprto z dokazi in slikovnim ter videomaterialom.

Predstava bo na ogled še ob kulturnem prazniku 8. februarja in 8. marca, ob dnevu žena.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava