Nov turistični produkt v Občini Dolenjske Toplice

24.1.2023 | 10:50

Foto: Irena Žagar

Foto: Irena Žagar

Konec meseca decembra je bila na podlagi izvedenega javnega razpisa Občine Dolenjske Toplice za sofinanciranje novih turističnih produktov v občini Dolenjske Toplice podpisana pogodba o sofinanciranju novega turističnega produkta.

Cilj javnega razpisa je finančno podpreti nove turistične produkte v občini Dolenjske Toplice, ki bodo turistom kontinuirano na voljo najmanj dve leti in bodo prispevali k povečanju turističnega obiska v občini. Na podlagi prijave na javni razpis je bila podpisana pogodba s prijaviteljico Turizem in svetovanje, Irena Žagar s.p., in sicer za turistični produkt - Topliška vinogradniška učna pot po vinski gorici Rigelj. Skladno z zavezami razpisa mora turistični produkt začeti z delovanjem v prvi polovici leta 2023 in biti turistom in drugim obiskovalcem kontinuirano na voljo najmanj 24 mesecev. O poteku in vzpostavitvi učne poti po vinski gorici Rigelj več v prihodnjih številkah Vrelca.

Ker je turizem pomembna družbena dejavnost, ki vpliva na razvoj občine in celotne regije in utrjuje prepoznavnost ter s tem krepi blagovno znamko naše turistične destinacije in njeno identiteto v širši regiji, bomo s tovrstnimi vzpodbudami nadaljevali tudi v prihodnje. V letu 2023 nameravamo podpreti še tri nove turistične produkte, vse pa je odvisno od prijav na javni razpis in njihovega doseganja zastavljenih ciljev. Zato velja povabilo vsem obstoječim ponudnikom kot tudi novim, da spremljajo objave na občinski spletni strani in se odločijo za sodelovanje. Povabljeni tudi na osebni posvet ali zgolj pogovor.

Polona Vrtar, TIC

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava