Dieta, ki prežene maščobo - Sedem dni in trije kilogrami manj

2.2.2023 | 12:45

Oljčno olje kroti občutek lakote. (Foto: Dreamstime)

Oljčno olje kroti občutek lakote. (Foto: Dreamstime)

Si želite hitro in lahko pot do ploskega trebuščka? Skrivno orožje je oljčno olje, s katerim radi varčujemo, v prepričanju, da vsebuje ogromno kalorij.

Oljčno olje je turbo shujševalno gorivo, deluje pa najbolj na tiste celice in hormone, ki so odgovorni za raven trebušček, kar se po sedmih dneh pozna s tremi kilogrami manj. Si lahko predstavljate lepši začetek toplih dni?

Protitrebušna formula

Če želite hujšanje zelo pospešiti, strokovnjaki najprej svetujejo uživanje pustih beljakovin šestkrat dnevno. Mednje prištevamo pusto meso, ki znižuje raven kritičnih hormonov, dežurnih krivcev za maščobne blazinice na trebuščku, ter puste mlečne izdelke, bogate z aminokislinami, ki sproščajo oziroma topijo trebušno maščobo. Priporočamo pa še obilo jagodičevja, zelene listnate zelenjave, stročnice, krompir in vso ostalo zelenjavo, bogato z antioksidanti. Seveda moramo omeniti tudi rdeči seznam živil.

Pravila: Tudi po koncu diete vsako jutro zaužijte najmanj 60 gramov pustih beljakovin, čim več neškrobne zelenjave, skodelico surove, hrustljave zelenjave z žličko oljčnega olja.

Izogibati se morate sladkorju in vsej predelani hrani, najbolj nevarni so industrijski ogljikovi hidrati, ki povzročijo naglo zvišanje krvnega sladkorja, kar se najbolj pozna kje drugje kot na trebuhu. Recite ne tudi rdečemu mesu in transmaščobam, saj povzročajo celično vnetje in s tem posredno zvišanje ravni hormonov, ki so odgovorni za trebušno debelost.

Čudežni preliv

Če je težko verjeti, da vam oljčno olje pomaga pri hujšanju, berite dalje. Oljčno olje kroti občutek lakote: seveda je povsem logično, da morate, če želite shujšati, zaužiti manj kalorij, kot jih potrebujete, vendar pa je ob dieti težko vztrajati, če vam kar naprej kruli v želodcu. Tukaj pa se odlično izkaže oljčno olje. Verjetno ste že večkrat slišali, da občutek sitosti podaljšujejo beljakovine in vlaknine, vendar pa je oljčno olje še učinkovitejše. Pohvali se lahko s kar 75 odstotki oleinske kisline, sestavine, ki občutno podaljša občutek sitosti.

Kako naprej?

Tudi po koncu diete vsako jutro zaužijte najmanj 60 gramov pustih beljakovin, čim več neškrobne zelenjave, skodelico surove, hrustljave zelenjave z žličko oljčnega olja. Za kosilo si privoščite 120 gramov pustih beljakovin, eno do dve porciji neškrobne zelenjave in kar dve žlički oljčnega olja.

Za večerjo si vselej postrezite s kar 150 grami beljakovin, polovico skodelice škrobne zelenjave in dvema skodelicama neškrobne zelenjave z dvema žličkama oljčnega olja. Na dan vam pripadajo kar tri malice. Ena naj bo čim bolj zelenjavna, z žličko olja, druga naj vsebuje porcijo pustih mlečnih izdelkov z nekaj dodanega sadja, tik pred spanjem pa pohrustajte še nekaj oreščkov. Lačni že ne smete biti, če želite shujšati za vse življenje!

Najboljše olje

Izberite ekstra deviško, ki je najmanj predelano in vsebuje največ antioksidantov. Boljše kakovosti je olje, ki so ga shranili v temni steklenici. Tudi doma hranite olje v temnem in hladnem prostoru.

M. K.; Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava