Milan M. Cvikl: ''Obtožbe Jerce Legan so neresnične in žaljive, prešla je meje dopustnega''

8.2.2023 | 17:30

Milan M. Cvikl in Jerca Legan pred leti (Foto: arhiv Medisaspeed)

Milan M. Cvikl in Jerca Legan pred leti (Foto: arhiv Medisaspeed)

Včeraj smo objavili povzetek intervjuja z Novomeščanko Jerco Legan, v katerem ta za revijo Jana pojasnjuje svojo plat ločitve od znanega slovenskega politika Milana M. Cvikla, govorila je, kaj vse je šlo narobe v njenem zakonu, o letih trpljenja za štirimi stenami, ko je prenašala soprogovo ''kričanje, kritiziranje, žaljenje ... agresijo in ignoranco,'' o sledeh moževe nezvestobe v avtomobilu in mobilnem telefonu ...

Na zapisano se je odzval Milan Martin Cvikl in v objavo poslal sporočilo (nelektorirano):

''Kar zadeva vašega članka na spletni strani Dolenjskega lista lokalno.si v katerem povzemate članek iz revije JANA z objavljenim intervjujem Jerca Legan, lahko povem, da so navedbe v celoti neresnične in žaljive ter škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene. Zoper Jerco Legan bom v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke. Slednja je s tem intervjujem in objavo neresničnih dejstev v tisku prešla meje dopustnega in izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, kot tudi znake kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka.

Poudarjam, da so vsi postopki med mano in mojo soprogo na sodišču tajni, na kar sva bila oba posebej opozorjena, zato jih ne smem podrobneje komentirati, saj bi v nasprotnem primeru izpolnil iste znake kaznivega dejanja, kot ona. Prav tako se bom v tem trenutku nadaljnjih komentarjev v zvezi z neresnično in lažno vsebino vzdržal, kot oče, predvsem zaradi zaščite mojih mladoletnih sinov.

Prepričan sem, da so tovrstne objave, ki jih lahko prebirata moja mladoletna sinova, za njiju izredno škodljiva. Vsled navedenemu prosim tudi vse novinarje, da spoštujejo pravice, interese in zasebnost mojih mladoletnih sinov, ki sta zaradi tovrstnih objav zelo izpostavljena in jima nastaja nenadomestljiva škoda.

Lep pozdrav

Milan Martin Cvikl''

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava