Miran Rudan: V sebi se še vedno počutim krivega

15.3.2023 | 14:00

Miran Rudan bo v dokumentarcu odstrl tančico svoje preteklosti, dotaknil se bo tudi prometne nesreče in smrti kolesarke.

Miran Rudan bo v dokumentarcu odstrl tančico svoje preteklosti, dotaknil se bo tudi prometne nesreče in smrti kolesarke.

Miran Rudan se te dni posveča snemanju dokumentarca, v katerem bo predstavil svoje življenje in iskreno spregovoril tudi krivdi, ki ga še vedno razjeda.

»Kot je bilo leto 1999 zame najbolj tragično leto: imel sem najbolj prodajan album, imel sem prometno nesrečo, potem še drugo nesrečo s kolesarko, pa je to leto zame najlepše, kot v pesmi Na nebo. Moja želja je od nekdaj bila knjiga, vedno sem razmišljal o tem, da bi jo napisal. Veliko dogodkov in koncertov sem si zapisal, arhiviral, shranil in nenehno razmišljal, da se moram tega lotiti. Zdaj razmišljam, da se bom tega lotil čez tri leta, ko bom star 60 let. Potem pa so me presenetili iz IMC filma s predlogom, da bi posneli dokumentarec o meni. Seveda sem bil takoj za,« je navdušen Miran Rudan. Dokumentarec bomo lahko videli predvidoma v začetku poletja, nosi pa naslov Amen. V njem je zajeta celotna Miranova zgodovina – od Krškega, kjer je odraščal, do Slovenske Bistrice, kjer živi zdaj.

»V dokumentarcu ves čas govorim in razlagam. Posneli smo tudi mojo mamo, kjer jaz govorim, da sem preživel lepo otroštvo, čeprav sem bil večkrat poreden, pa mama vmes pove: 'Tudi klečati je moral.'« V filmu je zajeta vsa Miranova kariera, od njegovih začetkov, ko je kot 18-letni fant zmagal na avdiciji takrat popularne najstniške skupine Moulin Rouge. »Pokazali bomo tudi mojo prometno nesrečo v Portorožu, ki se je skoraj končala tragično, tudi zdravnik bo povedal nekaj stavkov, da je bila moja poškodba taka, da niso mislili, da bom preživel. Povem tudi to, da mi krivde zaradi druge nesreče s kolesarko niso dokazali. A resnica je, da se v sebi počutim krivega.«

E. J.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava