Zelo oslabljeni v Šenčur

19.3.2023 | 09:30

Zelo oslabljeni v Šenčur

Košarkarji Krke bodo v 21. krogu Lige Nova KBM v nedeljo, 19. 3., ob 20.00 zelo oslabljeni, brez Jurija Macure in Roberta Jurkovića, gostovali pri GGD Šenčurju. Prenos tekme bo na Youtube kanalu KZS.

Liga NKBM, 21. krog, 19.3.
KK Šenčur GGD – Krka (20.00)

Naši košarkarji imajo 17 zmag in tri poraze in so vodilni na lestvici, Šenčur pa je z 11 zmagami in devetimi porazi tretji. Krkaši so tesno dobili vse tri medsebojne tekmi v letošnji sezoni. V ligi Nova KBM je bilo oktobra v Novem mestu 72:66, decembra v Šenčurju pa 77:73. Moštvi sta se pomerili tudi v 2. ABA ligi, kjer je Krka po velikem preobratu v drugem polčasu slavila s 66:63.

Izjava pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke: »Poskušamo se pripravljati na tekmo s Šenčurjem, a moram prvič v letošnji sezoni povedati, da stvari ne gredo v pravo smer. Iz dneva v dan smo v težjem zdravstvenem položaju in samo želimo si, da bi se pokazala luč na koncu tunela, pa je samo še slabše. Jurij Macura je po veliki verjetnosti že končal sezono. Proti Heliosu je še stisnil zobe, pregledi pa so pokazali, da gre za težjo poškodbo.  Pri Robertu Jurkoviću, ki jo je skupil na zadnjem turnirju 2. ABA lige, se bo treba odločiti, ali gre na kirurški poseg ali ne. Tudi pri njem je vprašanje, kdaj, če sploh, bi se lahko vrnil. Mate Vucić se je šele vrnil v trenažni proces, tako da tudi pri njemu obstaja določeno tveganje, če nastopi na tej tekmi. Tekmo v Šenčurju bomo seveda odigrali po najboljših močeh, nas pa bolj kot za to tekmo skrbi samo nadaljevanje sezone. Vsi smo dokaj šokirani nad vsemi informacijami, tako da bomo morali še nekajkrat prespati, videti realno stanje in se potem spopasti s temi težavami.«

KK Krka

Zvočni zapisi

Gašper Okorn

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava