MasterChef: Sabina razgalila dušo in telo - bila sem žrtev spolne zlorabe

24.3.2023 | 14:40

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Sabina Jeršin je žrtev spolne zlorabe. Objava njene gole fotografije ima globoko sporočilo.

Tekmovalka šova MasterChef stopa skozi življenje z bremenom, ki ga ne bi smel izkusiti nihče. Pred 13. leti jo je namreč zaznamovala spolna zloraba, o kateri danes odkrito govori. Skozi življenje jo vodi misel, da pereče problematike ne smemo pometati pod preprogo, zato je z nasveti v oporo vsem žrtvam, ki se obrnejo nanjo.

Sabina svoje izkušnje kakopak ni pozabila, prav tako se ne nadeja, da bo preteklost izginila iz njenega spomina ali da ji nekoč ob spominih ne bo več hudo. Se ji pa zdi prav, da govori o problematiki, saj je med nami veliko mladoletnih žrtev spolnega nasilja, ki se zlorab sramujejo in krivdo prelagajo na lastna pleča.

»In zakaj še vedno to počnem? Zato, ker tudi če mi danes nihče ne verjame, me imajo za iskalko pozornosti, ali pa samo za neumno, da stvari “pogrevam”, verjamem, da je na drugi strani ekrana nekje nekdo z enako zgodbo, ki mora slišati moj glas. Nekdo, ki mu bo moja zgodba pomagala, da uvidi, da ni sam/a in edini/a in da za to, kar se mu/ji je zgodilo, ni kriv/a sam/a. In najpomembnejše: da uvidi, da mu/ji bo življenje nekoč ponudilo tudi lepši konec mavrice, tako kot ga je meni,« je svoje misli strnila zapis Sabina in med spletne zidove odložila svojo ranljivo in golo iskreno fotografijo.

V. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava