V Dobrniču so peli vrtčevski zbori

25.3.2023 | 11:30

V Dobrniču so peli vrtčevski zbori
V Dobrniču so peli vrtčevski zbori

V Dobrniču so se ponovno zbrali najmlajši pevski zbori Temeniške in Mirnske doline. Na t. i. Pomladnih zvončkih, ki jih pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), se je pred polno športno dvorano Podružnične šole Dobrnič predstavilo pet vrtčevskih pevskih zborov.

Na letošnjem Območnem srečanju so se predstavili: Cici muzikalčki (OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert – Vrtec Čebelica) z zborovodjama Antonijo Berk Nemec in Marijo Sabljak Bartolj, Zborček Vrtca na Trebelnem (OŠ Mokronog, PŠ Trebelno) z zborovodjo Petro Rozman, Cici pevski zbor Sončnica (Vrtec Sončnica pri OŠ Veliki Gaber) z zborovodjama Renato Novak in Tanjo Novak, Škratovski pevski zbor vrtca Mokronožci (OŠ Mokronog, Vrtec Mokronožci) z zborovodjo Petro Pograjc in Mavrični zborček (Vrtec Mavrica Trebnje) z zborovodjo Barbaro Leben. Pred številnimi obiskovalci je tako v Dobrniču zapelo več kot 160 najmlajših pevk in pevcev Temeniške in Mirnske Doline.

Območno revijo je strokovno spremljala prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki se je po zaključenih nastopih pogovorila z zborovodkinjami in jim predala napotke za nadaljnje delo. Zbrane je na prireditvi pozdravila vodja trebanjske območne izpostave JSKD Joži Sinur, rdečo nit med pevskimi nastopi pa je prepletala voditeljica Polonca Bartolj.

Trebanjska izpostava JSKD medtem pripravlja še dve otroški pevski reviji, na katerih se bodo predstavili pevski zbori prvošolcev ter otroški in mladinski pevski zbore. Na treh letošnjih otroških revijah bo tako skupaj mogoče prisluhniti okrog 560 mladim pevkam in pevcem iz občin Trebnje, Šentrupert in Mokronog-Trebelno, ki skupaj z JSKD območne revije tudi omogočajo.

Besedilo: JSKD OI Trebnje
Foto: Studio PraprotKa

Galerija

_zzvoncki (1)
_zzvoncki (10)
_zzvoncki (11)
_zzvoncki (12)
_zzvoncki (13)
_zzvoncki (14)
_zzvoncki (15)
_zzvoncki (16)
_zzvoncki (17)
_zzvoncki (18)
_zzvoncki (19)
_zzvoncki (2)
_zzvoncki (20)
_zzvoncki (3)
_zzvoncki (4)
_zzvoncki (5)
_zzvoncki (6)
_zzvoncki (7)
_zzvoncki (8)
_zzvoncki (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava