Urban Laurenčič: Blažen med ženami - po Lani še Lumi

26.3.2023 | 18:20

Foto: Marolt

Foto: Marolt

Športni novinar, komentator in voditelj Urban Laurenčič je februarja drugič postal očka. S partnerico, arhitektko Mijo Rangus, sta se pet let po rojstvu hčerkice Lane tudi tokrat razveselila deklice, ki sta ji nadela na prvi pogled dokaj neobičajno ime Lumi, ki pa v sebi nosi prelep pomen. »Lumi je izpeljanka iz Lana, Urban, Mia in po finsko pomeni sneg,« nam razloži Urban, ki je presrečen, da sta tako Mijina nosečnost kot porod potekali brez zapletov, oba pa sta bila zelo zadovoljna tudi z osebjem v ljubljanski porodnišnici, za katerega pravi, da je bilo prijetno, strokovno in v veliko pomoč. Doma pa zanjo zelo lepo skrbi tudi njena starejša sestrica. »Lana je Lumi zelo lepo sprejela. Kadar pride kdo na obisk, je ona tista, ki jo hoče pokazati. Seveda jo na trenutke malo skrbi, ker se ne vrti več vse okrog nje. A generalno gledano mislim, da je Lana, glede na to, da je stara pet let, fina starejša sestra,« je ponosen.

Trenutno ga tako najbolj od vsega pesti pomanjkanje spanja, a to, zavedajoč se dolgoročnega cilja, jemlje v zakup. »Oba z Mijo podpirava dojenje. Druge hrane otrok ne dobiva, tako da je zdaj ponoči malo več prekladanja in jamranja, a vse z željo, da bi bila tudi druga hči zelo zdrava in odporna,« pojasnjuje Urban, ki se je po petnajstih dneh očetovskega dopusta že vrnil v službo.

Mija, ki je delala praktično do konca nosečnosti, že tudi malo sanja o tem, kar pomeni, da se že zelo dobro počuti, malo pa je že tudi začela hoditi v naravo. Lana pa se je prejšnji teden vrnila v vrtec, iz katerega so jo vzeli, da ne bi dojenček dobil kakšne bolezni. Kot nam je povedal Urban, se je tega zelo razveselila, saj sta po njenih besedah starša dolgočasna in stroga.

Te. P.; Lady

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava