FOTO: Prvi samostojni koncert Larise Longar

26.5.2023 | 12:50

FOTO: Prvi samostojni koncert Larise Longar
FOTO: Prvi samostojni koncert Larise Longar

V petek zvečer, 19. maja 2023, sta Glasbena šola Lipičnik in Kulturno umetniško društvo Straža povabila vse ljubitelje glasbe na koncert Larise Longar. Larisa je mlada in nadarjena pevka iz domačih logov. To je bil njen prvi samostojni koncert z naslovom Ljubezen je v zraku.

Na začetku je vse zbrane pozdravil predsednik Kulturno-umetniškega društva Robert Kren ter predstavil pevko Lariso. Obiskovala je Glasbeno šolo Marjana Kozine Novo mesto, kjer je končala šest let klavirja. Ker zelo rada poje, obiskuje Glasbeno šolo Lipičnik, kjer se pri učitelju Janiju Lipičniku uči solo petja. Poje v vokalni skupini Singerca. Obiskovala je Plesni studio Novo mesto, kjer je plesala hip – hop. Petje in ples ji veliko pomenita. To je njeno življenje, ljubezen je z njo povsod, zato tudi naslov koncerta Ljubezen je v zraku. Njene sanje so, da uspe v glasbi.

Pevka se je na odru predstavila s številnimi pesmimi ob spremljavi kitare, na katero je igral njen učitelj Jani Lipičnik, in klavirja, katerega tipke je prebirala Katja Lipičnik. Zapela je številne pesmi v slovenščini, nekaj tudi v angleščini. Predstavila se je s tremi avtorskimi skladbami, in sicer: Čutim, Nasmeh zlagan in Ljubezen je v zraku. Ker poje tudi v vokalni skupini Singerca, se je skupina pod vodstvom Urške Strnad predstavila z nekaj pesmimi: Kje so tiste stezice, črnsko duhovno, Mlade oči. Pri dveh pesmih se je pridružila violinistka Zala Lipičnik Begović.

Številno občinstvo, ki je napolnilo dvorano straškega kulturnega doma, so mlado, 18-letno pevko, nagradili z močnim aplavzom. Koncert je sklenila s pesmijo Ljubezen je v zraku in skupaj s skupino Singerca Dan ljubezni.

Helena Murgelj

Galerija

_LL (01)
_LL (02)
_LL (03)
_LL (04)
_LL (05)
_LL (06)
_LL (07)
_LL (08)
_LL (09)
_LL (10)
_LL (11)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava