Sanja Modrič in Emir Haskić na Aktualu: Če je v dvorani Sanja, ekipe zmagujejo!

28.5.2023 | 13:00

Foto: Simon Pelko

Foto: Simon Pelko

Sanja Modrič in Emir Haskić na Aktualu: Če je v dvorani Sanja, ekipe zmagujejo!

Med 15. in 25. junijem se bo v dvorani Stožice odvijalo evropsko prvenstvo v košarki za ženske, videli bomo lahko 25 tekem. Nekaj tekem bodo odigrali tudi v Tel Avivu. V studio televizije Aktual sta prišla Sanja Modrič, ambasadorka Eurobasketa 2023 za ženske, in Emir Haskic, direktor prvenstva.

Novinar športnega časopisa Ekipa SN Andrej Miljković ju je vprašal, ali je v Stožicah vse pripravljeno za velik športen užitek.

Emir Haskić je povedal: »Vse je pripravljeno. Otvoritvene tekme bodo 15.junija. Eno leto priprav je za nami. Vsi komaj čakamo, da se prvenstvo začne in da bomo uživali v tekmah ženske košarke. Slovenija zna organizirati prava tekmovanja, smo odlični gostitelji in organizatorji. Želimo si polnih Stožic, dekleta si to zaslužijo. Da bodo uživala v tekmah in imela pravo podporo.«

Kakšna je vloga ambasadorke prvenstva, je zanimalo Andreja. Sanja mu je pojasnila, da je nekakšen »most«, povezovalni člen med dekleti in publiko: »Punce so del moje kariere in življenja že nekaj let«, je povedala Sanja. »Igrajo lepo tehnično košarko, ne zabijajo kot moški, ker za to nimajo predispozicij, a igrajo kakovostno košarko. Želim si, da bi bilo žensko evropsko prvenstvo odskočna deska za naša mlada dekleta, mlade igralke.«

Andrej Miljković Milko je še razkril mit, da če je Sanja Modrič v dvorani, ekipe zmagujejo! Upamo, da bo tudi našim dekletom prinesla srečo. Sanja se je pošalila, da dekleta ne le dobro igrajo ampak tudi dobro pojejo. In da seveda potrebujejo vso podporo, spodbudo v dvorani.

Direktor Haskić si je zaželel, da se ob Eurobasketu združi vsa slovenska športna javnost, da se izkažemo kot izjemni gostitelji in da omogočimo vsem evropskim ženskim reprezentancam, da se izkažejo. In da bo to zgodovinski dogodek za žensko košarko v Sloveniji. Slovenci pa pokažimo, da znamo biti najboljši navijači!

Sanja je še dodala, da je po navadi je potrebna iskrica, ki prižge navijaško evforijo v Sloveniji in upajmo, da se bo zgodila! In dodala: »Dajte priložnost slovenski ženski košarki, ne bo vam žal.«

Od 15. junija torej na glavo, kot znamo le Slovenci!! 15. junija bo otvoritvena tekma Slovenija: Velika Britanija. Popeljimo naše punce skupaj do zmage!

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava