90 let Nikolaja Zupaniča

30.5.2023 | 14:40

90 let Nikolaja Zupaniča
90 let Nikolaja Zupaniča

90 let je praznoval gospod Nikolaj Zupanič iz Metlike. Gospod Nikolaj je otroštvo in mladost preživel na Primostku, kasneje pa si je dom in družino ustvaril v Metliki. Njegova prva zaposlitev je bila v gradbenem podjetju Pionir, nato je bil 20 let na občini Metlika načelnik za gospodarstvo, pokoj pa je dočakal v gradbenem podjetju TGP.

Bil je tudi strasten in zagnan lovec; na čelu metliške zelene bratovščine je bil kar trinajst let. V veliko veselje mu je njegov vinograd v Vidošičih, kamor se pri svojih letih še sam odpelje. Leta ga prav nič ne ovirajo, saj opravlja še vsa hišna opravila, rad dela tudi na vrtu. Spremlja vse dogodke, kot pravi, je TV njegov glavni kulturni spektakel, zelo rad in veliko tudi bere.

In kakšen je njegov recept za visoko starost? Da imaš dobro ženo, dobro družino, dobre prijatelje in delo v vinogradu, pravi. Z ženo Stanko danes živita lepo dvojino, polno smeha in ljubezni.

Poleg dveh otrok, dveh vnukov, sosedov in prijateljev smo mu vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne in občinske organizacije Rdečega križa Metlika, metliško Društvo upokojencev in županja občine Metlika Martina Legan Janžekovič.

OZ RK Metlika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava