28. razstava ovc in koz ter revija ovčarskih psov bosta spet v Semiču

31.5.2023 | 10:00

28. razstava ovc in koz ter revija ovčarskih psov bosta spet v Semiču
28. razstava ovc in koz ter revija ovčarskih psov bosta spet v Semiču

Društvo rejcev drobnice Bele krajine že 28. leto zapored pripravlja razstavo ovc in koz ter revijo ovčarskih psov prvo nedeljo v juniju. Na razstavi si boste lahko ogledali najlepše ovce in koze, ki jih redimo v Beli krajini.

4. junija 2023 med 9. in 13. uro

Vsako leto se potrudimo in kulinarično razvajamo naše obiskovalce. Ponudimo jim tradicionalno belokranjsko pečenko, ki jo v sklopu razstave ocenijo strokovnjaki za pripravo dobre pečenke. Uživali boste v čevapčičih in golažu iz ovčjega mesa ter letos prvič v Vročem ovnu. V kuharski delavnici bo priznani in uveljavljeni kuharski mojster ter predavatelj Jože Zalar prikazal razsek ovčjega trupa in pripravil nedeljsko juho iz jagnečega mesa.

Če ste spretni v ugibanju žive mase živali, se boste lahko preizkusili v ovčarskem 4 x 4 in domov odnesli živo 30-kilogramsko jagnje. Večkrat bomo prikazali tudi striženje ovac in obrezovanje parkljev.

Ovčarji pri varovanju svojih čred uporabljamo pse, zato bomo izvedli revijo ovčarskih psov. Na razstavi se nam bodo pridružili tudi rejci malih živali in tako popestrili pisanost ter raznolikost razstave, ki pritegne veliko mlajših ljubiteljev živali. Upamo si trditi, da bo na razstavi več kot 300 živali.

Na mnogih stojnicah se bodo predstavili ponudniki ovčarske opreme, veterinarskih storitev in belokranjski kmetje, ki svoje proizvode tržijo. Prireditev bo potekala na prostem, nadkrita s šotori, tako da nam tudi morebitno slabše vreme ne bo pokvarilo prijetnega druženja in prenosa izkušenj ter znanj med rejci drobnice in vsemi, ki radi uživate zdravo in dobro hrano.

Letos bomo prvič skupaj z župani in županjami občin, Metlika, Črnomelj, Kočevje in Semič podelili rejcem iz vsake občine enemu plaketo za ohranjanje naravne in kulturne krajine.

Pričakujemo vas in se veselimo druženja z vami.

Predsednik Društva rejcev drobnice Bele krajine
Peter Štukelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava