ZB NOB Novo mesto: Strelsko tekmovanje v počastitev dneva zmage

31.5.2023 | 11:20

ZB NOB Novo mesto: Strelsko tekmovanje v počastitev dneva zmage
ZB NOB Novo mesto: Strelsko tekmovanje v počastitev dneva zmage

Združenje borcev za vrednote NOB Novo mesto je 10. 5. 2023 ob 10. uri organiziralo strelsko tekmovanje v streljanju z zračno puško in tako počastilo 9. maj – dan zmage. S svojimi ekipami so sodelovale domoljubne, veteranske in invalidske organizacije z Dolenjske, iz Bele krajine in Posavja: Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine, Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Policijsko veteransko društvo SEVER Dolenjska in Bela krajina, Območno združenje zveze veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske in ekipa Združenja.

Drugo tekmovanje, ki ga je organiziralo Združenje, je potekalo na strelišču Strelskega društva Gorjanci v Novem mestu. Rezultati za prva mesta so bili zelo tesni. Prvo mesto je s 512 točkami osvojila ekipa Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto. Druga je bila ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto s 501 točkami, tretje mesto pa je s 496 točkami osvojilo Policijsko veteransko društvo SEVER Dolenjska in Bela krajina. Ekipo Združenja so sestavljali strelci Milan Rus, Drago Celič in Janez Erpe. Na četrto mesto so se uvrstili strelci Območnega združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska s 487 točkami in na peto mesto Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine s 429 točkami.

Najuspešnejši posameznik je bil Peter Županc iz Policijskega veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela krajina s 173 točkami. Drugi je bil Milan Rus iz Združenja za vrednote NOB Novo mesto s 173 točkami, tretje mesto pa je s 170 točkami osvojil Simon Bobnar iz Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto. Odlično sta tekmovala še preostala strelca Združenja: Drago Celič je zasedel četrto, Janez Erpe pa peto mesto.

Strelsko tekmovanje je s pozdravnim govorom odprl predsednik Združenja mag. Dušan Černe, ki je po končanem tekmovanju tudi podelil pokale in medalje trem najboljšim ekipam in strelcem.

Ekipa strelcev Združenja je v prisotnosti ostalih tekmovalcev položila cvetje pri spomeniku NOB na Malem Slatniku, tovariško srečanje pa se je zatem nadaljevalo v prijetnem vzdušju s pogostitvijo v bližnji gostilni Pri Štefanu.

Besedilo: Bojan Blatnik
Fotografije: Drago Sikošek

Galerija

_nob nm (01)
_nob nm (02)
_nob nm (03)
_nob nm (04)
_nob nm (05)
_nob nm (06)
_nob nm (07)
_nob nm (08)
_nob nm (09)
_nob nm (10)
_nob nm (11)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava