Sabina Mlakar: Po hudem trpljenju slovo v tišini

2.6.2023 | 14:10

Sabina Mlakar (edit: njena.si)

Sabina Mlakar (edit: njena.si)

Zadnja leta je preživela v družbi partnerja Francija Praha. Skupaj sta skrbela za gostinsko ponudbo v brunarici ob Savi. (Foto: osebni arhiv)

Zadnja leta je preživela v družbi partnerja Francija Praha. Skupaj sta skrbela za gostinsko ponudbo v brunarici ob Savi. (Foto: osebni arhiv)

Monika, Sabina in Jan (osebni arhiv)

Monika, Sabina in Jan (osebni arhiv)

Monika Košenina in Sabina Mlakar na snemanju oddaje Ljubezen po domače. (osebni arhiv)

Monika Košenina in Sabina Mlakar na snemanju oddaje Ljubezen po domače. (osebni arhiv)

Sabina Mlakar je svoje zadnje obdobje preživela skrita pred svetom. To je njena zgodba ...

Sabino Mlakar ste spoznali kot udeleženko resničnostnih šovov. Pred kamere se je rada vračala, saj je s svojo energijo hudomušno začinila dogajanje in tako hkrati popestrila tudi svoje življenje. Bila je brez dlake na jeziku, rada je kakšno pošteno zabelila, a tisti, ki smo jo poznali, smo vedeli, da se ob peripetijah zgolj tiho zabava. Malce naivno je verjela v ljudi in svet, bila nemalokrat razočarana, a hitro pometla z neprijetnostmi in pogled raje usmerila v novo upanje. Iskreno se je razveselila vseh, ki so v njej prepoznali navihanost in odprtega srca izražala naklonjenost do ljudi, ki so ji s svojo prisotnostjo in prijateljstvom bogatili življenje. Bila je temperamentna, predana, srčna.

Ko udari bolezen …

Sabinina iskra ni ugasnila niti v začetku leta 2022, ko je izvedela, da je zbolela za rakom na pljučih. Trdno je verjela, da bo bolezen premagala, ohranjala je optimizem in marljivo sledila korakom, ki bi ji povrnili zdravje. Ko je že kazalo, da je na dobri poti, je poletje 2022 odstrlo novo poglavje. Diagnoza dveh možganskih tumorjev je prevzela vso pozornost, sledila je nova bitka, Sabina pa je še višje dvignila pesti, znova trdno odločena, da bo ona tista, ki bo slavila zmago.

Žal pa ji svetla prihodnost ni bila naklonjena, konec leta je namreč rak na pljučih znova pokazal zobe. Sledilo je intenzivno zdravljenje, ki pa kljub medicinski podpori, njeni močni volji ter podpori družine in prijateljev ni bilo uspešno. V začetku leta je v njej še vedno brbotal borbeni duh, trudila se je po svojih najboljših močeh, vse dokler ni neizprosna bolezen pokazala svoj pravi obraz. Zadnji tedni so bili dolgi, mučni. Preživela jih je v hudih bolečinah, skrita pred svetom. Zanjo so skrbeli njeni otroci in partner Franci, v uteho pa sta ji bila tudi dolgoletna prijatelja Monika Košenina in Jan Klobasa, ki sta ji v dobrem in slabem stala ob strani.

»Veliko prezgodaj se je poslovila. Upam, da sem ji vsaj malo polepšala življenje. Bilo mi je pomembno, da ve, da ni pozabljena, da nam je mar in da jo imamo radi,« nam je v klepetu pojasnila Monika, medtem ko je Jan skušal svoja čustva pospremiti s hvaležnostjo, da je bila del njegovega življenja.

»Tako hvaležen sem ji za vso ljubezen in za vse nasvete, predvsem pa, da mi je vedno dala občutek, da sem njen. 'Ljubavi, gdje si?' je bil naš pozdrav. Pogrešal jo bom, mojo Sabino, mojo zmešano Bosanko, ki bo za vedno ostala del mene. V veliko čast si štejem, da sem jo lahko spoznal in da sem jo lahko imenoval prijateljica,« je dejal in zaključil, da mu je v uteho vsaj to, da je njeno trpljenje končano. »Naj počiva v miru.«

 Sabino bodo na zadnjo pot pospremili v soboto.

V. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava