Janina preobrazba: Pogumno v nove izzive

5.6.2023 | 13:30

Katja prej in potem (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Katja prej in potem (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

''Pred časom je bila na Janini preobrazbi moja stranka. Prekrasno naličena in z novo pričesko se mi je prišla pokazat. Videla sem, kaj vse se da izboljšati, zato sem si, četudi sem frizerka in mojstrica urejanja nohtov, tudi sama zaželela biti del tega,'' je povedala 37-letna Dolenjka, Katja Kočevar iz Velikih Les pri Krki.

Mama treh sinov je ženska tisočerih talentov, ki se ne ustraši nobenega izziva. Vedno je znala slediti svojemu srcu in za uresničitev sanj trdo delati.

 »Od nekdaj sem rada risala obleke, pa so moji starši narobe sklepali, da mi je všeč šiviljski poklic, in me spodbudili k vpisu na šiviljsko šolo. To sem tudi končala. Vendar mi je bilo všeč le risanje oblek, ne pa tudi šivanje in paranje. Življenje je imelo z mano druge načrte, predvsem pa sem se sčasoma naučila prisluhniti svojim željam in sanjam. Ko sem spoznala svojega moža in se preselila pet kilometrov stran od domačega kraja, so se mi sanje začele uresničevati. Tast je imel prazen prostor, v njem sem odprla frizerski salon. Kljub temu da sem imela dva otroka in sem se ob delu šolala, sem nekako našla čas in energijo za vse,« je povedala Katja, ki je poleg tega delala še za šankom, saj so doma imeli še lokal. Ker je ljubiteljsko rada ustvarjala aranžmaje in venčke, si je uredila še cvetličarno, potem pa rodila še enega sina.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Glede na to, da sem tudi sama frizerka, namenjam svojemu videzu kar nekaj pozornosti. Rada sem drzna in eksperimentiram s pričeskami. Na svoji glavi sem imela že vse mogoče – od dolgih do kratkih las vseh odtenkov. Zdi se mi, da kaj veliko novega že ni več mogoče narediti,« se je smejala Katja, ki ima v salonu dekle, ki je nedavno prišlo iz šole. Z ji veseljem prepusti, da ji uredi pričesko. Frizerka Nataša Učakar ji je lase najprej posvetlila za tri odtenke in zatem pobarvala v bakrenem odtenku. Pričesko je poživila z za dva odtenka svetlejšimi prameni. Postrigla jo je na paža in ji lase s krtačo oblikovala v rahle kodre.

»Dolgo sem iskala svojo idealno šminko in sem res srečna, da sem jo pred časom tudi našla. Zdaj me ta odtenek spremlja čisto povsod ter ob vseh priložnostih. Rada sem urejena in naličena. Četudi zjutraj vstajam zelo zgodaj, se z veseljem naličim,« je Manci Maselj povedala Katja. Manca ji je najprej s korektorjem prekrila temne podočnjake, nato pa na veke nanesla zemeljsko rjave odtenke, ki se lepo ujemajo z bakrenimi lasmi. Videz je zaokrožila z rdečkasto šminko in rožnatim senčilom za lica.

A. C.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava