Revmatiki na pohodu

7.6.2023 | 13:40

Revmatiki na pohodu
Revmatiki na pohodu

V soboto, 27. maja, je naša podružnica Dolenjska in Bela krajina, skupina iz Trebnjega, pripravila podružnični pohod. Vodja pohoda je bila članica Nada Hribar. Zbrali smo se ob 9.00 na avtobusni postaji v Trebnjem, kjer smo dobili še nekaj informacij glede pohoda.

Z avtomobili smo se odpeljali do Medvedjeka. Tam nas je pričakal gospod Brane Praznik. Spregovoril je o osamosvojitvenem boju, ki je bil leta 1991 na Medvedjeku. Leta 1993 so postavili spomenik, ki obeležuje dogodke na tem mestu v vojni za osamosvojitev Slovenije. Poleg spominskega obeležja so ob 20. obletnici teh bojev, leta 2011, postavili tudi bojno oklepno vozilo. Tu smo naredili tudi spominsko fotografijo. Preden smo se podali na krajši pohod, smo se ogreli z vajami celotnega telesa pod vodstvom fizioterapevtke Sabine Blatnik. Po vadbi se je večina udeležencev odpravila peš do gasilskega doma Veliki Gaber, kjer so snemali nadaljevanko Reka ljubezni. Med potjo smo se pogovarjali o marsičem, opazovali pokrajino, stavbe, travniško cvetje, cvetoči bezeg.

Na cilju je potekalo prijetno druženje. Trebanjke so za vse pohodnike pripravile številne domače dobrote in pijačo, manjkala ni niti kavica oziroma domači čaj. Nada Hribar je vstala zelo zgodaj, spekla krofe, ki so nam zelo teknili. Trebanjka Zvonka Novak je vsakemu pohodniku, ki ni bil iz Trebnjega, podarila beležko in svinčnik za spomin na pohodniško druženje.

Vseh 22 udeležencev pohoda smo si bili enotni, da je bilo na tem majskem pohodu zelo prijetno. Uživali smo v prijetnem druženju. Škoda, da nas ni bilo več, pogrešali smo jih.

Helena Murgelj

Galerija

_opohodu (1)
_opohodu (2)
_opohodu (3)
_opohodu (4)
_opohodu (5)
_opohodu (6)
_opohodu (7)
_opohodu (8)
_opohodu (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava